Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: dwie żałobniczki  (Przeczytany 6276 razy)
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 05, 2006, 19:46:45 »

Trudno coś na temat twojego korzenia powiedzieć tylko z opisu. Osobiście nie spotkałem się z czymś takim w moim akwarium.
Jeśli faktycznie jest to jakaś pleśń to powinieneś go wyjąć osuszyć i jeszcze raz wygotować w solance oraz moczyć.

Łatwiej by było gdybyś zdjęcie dodał.

Fakt na Twoich zdjęciach nie wiele widać, ale dla pewności faktycznie wyszoruj ten korzeń i wygotuj w solance. Gdzieś na forum był wątek jak to zrobić dobrze.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2006, 15:59:20 wysłane przez KrystekGdynia » Zapisane

annagan
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 05, 2006, 20:53:01 »

Trudno coś na temat twojego korzenia powiedzieć tylko z opisu. Osobiście nie spotkałem się z czymś takim w moim akwarium.
Jeśli faktycznie jest to jakaś pleśń to powinieneś go wyjąć osuszyć i jeszcze raz wygotować w solance oraz moczyć.
Łatwiej by było gdybyś zdjęcie dodał.

W akwarium ten nalot jest biały. Wygląda "pleśniowo". Wyjęłam mniejszy korzeń (część z większego) i oczywiście białe zniknęło. To jest jakaś galaretkowata substancja. Spróbowałam zrobić zdjęcie (telefonem bo nie mamy cyfrówki) i spróbuję go tu dodać choć nie bardzo wiem jak (więc przepraszam jak będzie źle) ale nie wiem czy dobrze na tym zdjęciu będzie widać. Na lepszą jakość niestety nie mogę liczyć.
O ile mi się udało to zdjęcia są tu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95b0dd6d7be2b2cf.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/495f58f4b69efb6e.html
Chyba się udało, uff
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 20, 2006, 14:26:55 »

Faktycznie z jakością nie najlepiej Sad

Może poczekaj trochę a akwarium i ten korzeń się ustabilizuje i zniknie to badziewie?

Albo może ktoś z forum Ci coś jeszcze doradzi, bo ja niestety nie mam pojęcia, co to jest!

Moim zdaniem trzeba korzeń wyszorować i wygotować porządnie w solance.
Tyle ode mnie!

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: