Andrij
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 16, 2006, 15:47:19 » |
|
Bardzo dobre akwarium i obsada
|
|
|
|
|
|
|
Kubaxx89
Nowy
I love this game
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 26, 2006, 21:27:00 » |
|
Nowe fotki akwarium troche sie zmieniło, żabienica niestety zmarniała musiałem usunąć jej wszystkie większe liście, doszła nowa kryptokoryna, zamontowałem prowizoryczne odbłyśniki z taśmy aluminiowej i zacząłem nawozić pg classic.
|
|
|
|
|
|
|
MALY05
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 26, 2006, 21:33:53 » |
|
Kubaxx89 barszo ładne akwarium SUPER
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 26, 2006, 22:59:48 » |
|
Dużo bardziej mi sie podoba. Zwłaszcza jak hygrofila sie rozrośnie i zakryje filtr. Bardzo ładnie skomponowana valisneria.
|
|
|
|
|
|
|
Kubaxx89
Nowy
I love this game
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzień 04, 2006, 20:36:37 » |
|
Tak jak radziliście dosadziłem czerwoną ludwige przed korzen , wyglada to calkiem niezle, jednak znowu mam zielona wode , powoli zaczynaja mnie denerwowac juz te glony chyba najwyzszy czas zakupic testy
|
|
|
|
|
|
|
swoje2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzień 04, 2006, 21:00:43 » |
|
Akwarium bardzo ładnie się prezentuje. GRATULUJĘ!
PS. Jakich używasz świetlówek?? Przycinasz liście nurzańca, aby nie zasłaniały światła??
|
|
|
|
|
|
|
Kubaxx89
Nowy
I love this game
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzień 05, 2006, 19:03:53 » |
|
A wię tak: 1. Nurzańca nie przycinam bo nawet jak robi cień to kryptokorynom a im to specjanie nie przeszkadza 2Świetlówki to jedna pilips aquarelle a dwie pozostałe to zwykłe świetlówki dołączone do pokrywa , chce je wymienić ale nie wiem jakie dwie bedą pasowały do tej aquarelli bardzo prosze o pomoc przy wyborze
|
|
|
|
|
|
|
Gordon
Zainteresowany
I&I... only one truth
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzień 06, 2006, 21:43:39 » |
|
jka dla mnie to do takiej scenografii akwarium to albo wieksza lawica, albo wieksze ryby.. ale generalnie git :]
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzień 06, 2006, 21:45:54 » |
|
A moim zdaniem stadko niewielkich rybek wygląda lepiej niz kilka duzych - no ale to kwestia gustu.
|
|
|
|
|
|
|
Kubaxx89
Nowy
I love this game
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzień 06, 2006, 22:36:16 » |
|
Zastanawiam się nad dorzuceniem do obsada z 3 sklarów co o tym sądzicie?? I moje ciągłe pytanie jakie 2 świetlówki dorzucic żeby było dobrze dla rośline i mile dla oka??
|
|
|
|
|
|
|
Aro
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #25 : Grudzień 07, 2006, 20:51:48 » |
|
Ja proponowałbym świetlówki Sylvania Gro-lux: - dostarczają światło o długości fali koniecznej do rozwoju roślin - wspomagają fotobiologiczne procesy u roślin - uwypuklają naturalne barwy ryb oraz roślin wodnych A co do tych skalarów to dobry pomysł, przydałaby Ci się większa ryba niż gurami. Przyciągałyby oko:D
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2006, 20:53:59 wysłane przez Aro »
|
|
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #26 : Grudzień 07, 2006, 22:17:14 » |
|
Ja z sylwani zrezygnowałam, ale tylko ze wzgledów estetycznych - miałam dosyc rózowej poświaty
|
|
|
|
|
|
|
Gordon
Zainteresowany
I&I... only one truth
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzień 07, 2006, 22:25:58 » |
|
jka dla mnie z tymi skalarami to bedzie ok bo beda sie przylepiac do oka, ale wbierztakie okazy zeby kolorystycznie pasowaly.
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
Kubaxx89
Nowy
I love this game
|
|
« Odpowiedz #28 : Grudzień 08, 2006, 18:03:14 » |
|
Mam już jedną świetlówke która daje rózowe świotło i ewentualnie jeszcze jedna o takim świetle mogła by być , ale trzecia musi dawać światło zbiżone do naturalnego tylko nie wiem jaka? Przy okazji pojawiła się nowa fotka ^^
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #29 : Grudzień 08, 2006, 19:31:46 » |
|
O właśnie, mam pytanie. Poszukuje "trawy" na tył. Mam w zasadzie jedno wymaganie - wysokość do 40 cm. Nie cierpię jak mi sie cos pokłada na lustrze wody. Widzę, że trawek masz niemało. Możesz cos polecic, bowynalazłam tylko dwie i nie wiem czy będą do kupienia: Sagittaria platyphylla /Engelmann/ J.Smith. i Vallisneria spiralis f.tortifolia. Koniecznie musze jutro zmienić u siebie tył za wyższa częścią korzenia i mam wrażenie, że właśnie trawa będzie wyglądała bardzo dobrze.
Bardzo ładnie sie rozrosło. Super.
|
|
|
|
|
|
|
|