Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwne zachowanie neonow.  (Przeczytany 1514 razy)
meteoryt
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 07, 2006, 13:38:37 »

Po nakarmieniu neonki inessa plywaja pod katem 45 st i poruszaja sie takjak splawik podczas brania tzn gora dol. Tzn nie wszystkie kilka sztuk, sa ladnie wybarwione i szybko rosna i nie wiem czy to normalne czy cos jest nie halo.
Parametry wody:
ph = 6.8
Tww = 11
Two = 14
No3 < 5
Innych parametrow nie mierze.
Podmiana co 10-12 dni ok 20 % wody, oświetlenie 11 h dziennie, CO2 z butli 24 h.
Dodam że ani jeden jeszcze nie zszedl na tamten swiat i mam ich ok 35 szt.

reaktywacja po 4 latach;)
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 07, 2006, 14:56:56 »

Karm mniej, najlepiej mrożonkami. Też miałem taki przypadek, samo przeszło po kilku tyg.

Czym je karmisz? Moje neonki po suchym (młode zwłaszcza) miały zawsze problem z utrzymywaniem się, dopiero po jakimś czasie się przywyczaiły. pozdr.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 07, 2006, 16:54:01 »

Ja miałem tak samo, poprostu pojedyńcze rybki wygądały jak by byly zaciężkie z przodu Cheesy
P.S jak Ty to robisz ze przy TWW 11 masz ph 6.8 ?? Ja mam wlasnie z tym problem mam TWW=10 i z ph nie moge zejsc ponizej 7.0 ?? Daje CO2 z bimbrowni.

meteoryt
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 07, 2006, 20:09:43 »

Nie wiem Ropek poprostu takie mam nic nie robie daje co2 24  h na dobe i wg moich pomiarow takie ono jest, chyba ze pomiary nie wlasciwe. Kiedys zmiekczalem wode kationitem ale teraz tego nie robie. Narazie nei mam na to czasu praca dom zona itd.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2006, 20:11:19 wysłane przez meteoryt » Zapisane

meteoryt
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 11, 2006, 22:11:19 »

Daje im do jedzenia Tetramin i mrozona artemie. Mam nadzieje ze takie zachowanie to nie jest jakas straszna sprawa.

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 20, 2006, 21:13:22 »

Nie dawaj ochotki. Inne mięsko jasne. Ochotke można podawac jako przysmak - raz na jakiś czas. jest bardzo kaloryczna. Zresztą było juz 1000 razy o tym.
Proponuję wodzień, artemię, czarna larwe komara.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 21, 2006, 21:14:42 »

I jeszcze, cała ochotka jest ZA DUŻA dla neonków, musi być pokrojona przed podaniem. Inaczej neony przez dlugi czas bedą się męczyć ochotką, a nawet może dochodzić u nich do zadławień. Ale i po co? Pozostawiajmy ochotkę dla wiekszych i bardziej drapieżnych rybek, a neonkom podajmy to, co napisała małżonka. Pozdr.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Pawelek1
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 26, 2006, 18:26:34 »

Slyszalem o takim pokarmie jak TetraFresh Delica? Warty jest kupna? I czy dosc dobry? Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: