Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Sum rekini troche spory :)  (Przeczytany 10137 razy)
RoN
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 20, 2006, 21:27:04 »

Nie wiem ile ten sum mial ale molinezja ktora widac na zdjeciu byla normalnych rozmiarow a tu wyglada jak niemowle Cheesy

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2006, 21:29:57 wysłane przez RoN » Zapisane

Moje akwarium  http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,7513.0.html

Jesli chcesz pomóc moiej stronie kliknij na linki nizej
www.skocz.pl/koziolek
www.skocz.pl/najlepsze

Tu można zobaczyć moje filmy
www.scigacz.pl
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 21, 2006, 02:11:37 »

Tak lekko licząc 40 cm

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 21, 2006, 14:31:45 »

a po co zalozyles ten watek Huh czemu on ma sluzyc Huh Wściekły

8317910

RoN
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 21, 2006, 15:24:32 »

ma sluzyc temu ze jak ktos chce sobie kupic w zologiku takie malutkie smiesznie wygladajace rekinki to niech wie jak takie malenstwo bedzie wygladalo w przyszlosci. Pozatym widziales gdzies takiego rekinka?? Bo jak ja go zobaczylem to bylem w szoku !! 

Moje akwarium  http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,7513.0.html

Jesli chcesz pomóc moiej stronie kliknij na linki nizej
www.skocz.pl/koziolek
www.skocz.pl/najlepsze

Tu można zobaczyć moje filmy
www.scigacz.pl
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 21, 2006, 21:11:07 »

a po co zalozyles ten watek Huh czemu on ma sluzyc Huh Wściekły

Baku, proszę Cię, bez takich komentarzy. Ten watek, i te zdjęcia niech bedą ostrzeżeniami dla nowych i rączkujących w akwarystyce, wiele osób nieswiadomie kupuje sumy rekinie Sad

Ja widziałem większe Sumy Rekinie, w oceanarium, były naprawdę spoore.

Moim zdaniem, te ryby w ogóle nie nadają się do akwariów, chyba, że ktoś dysponuje się zbiornikiem wielkości przeciętnego pokoju w bloku, to śmiało. Ale tak, to po co? Niech te olbrzymki sobie w naturze pływają.

Na szczeście, Sumy Rekinie powoli znikają ze sklepów  Grin

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 21, 2006, 21:44:53 »

(...) niech bedą ostrzeżeniami dla (...) rączkujących w akwarystyce(...)
Raffy, ty jakiś zbereźny jesteś

Wracjąc do sumów, to nie znikną one ze sklepów. Z racji na małe wymagania i łatwy rozród oraz niezwykle smaczne mięso, sumy te sa obecnie masowo hodowane w celach konsumpcyjnych, a przy okazji narybek sprzedaje się do akwariów. Sumy rekinie nie sa juz od pokoleń odławiane w naturze także ich populacja nie moze się kurczyć z winy akwarystów.

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 22, 2006, 13:55:47 »

(...) niech bedą ostrzeżeniami dla (...) rączkujących w akwarystyce(...)
Raffy, ty jakiś zbereźny jesteś

Grin Grin miało być rAczkujący  Grin Grin

Może i sumy rekinie nie znikną ze sklepów, ale widać jest dość dobrze, ze są coraz rzadziej sprzedawane. Już dawno sumów rekinich nie widziałem. A niech dalej je hodują w celu konsumpcyjnym, kocham pangi  Grin

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 22, 2006, 20:59:32 »

A propos konsumpcji - pielęgnica managuańska to ryba jadalna i ponoć bardzo smaczna:) Pawiooka zreszta też - znalazłem w sieci ze w miejscu występowania jest "highly estimated foodfish" - bardzo cenioną rybą jadalną:) Brrrrr...nie jestem mordercą, nie mógłbym tak swoich biednych pawiookich zjeść Sad

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
al
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 23, 2006, 13:33:38 »

A propos konsumpcji - pielęgnica managuańska to ryba jadalna i ponoć bardzo smaczna:) Pawiooka zreszta też - znalazłem w sieci ze w miejscu występowania jest "highly estimated foodfish" - bardzo cenioną rybą jadalną:) Brrrrr...nie jestem mordercą, nie mógłbym tak swoich biednych pawiookich zjeść Sad
A co byś powiedział na piranię? W Ameryce Pd. je jedzą!!! Podobno bardzo smaczna rybcia!!! Grin
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 24, 2006, 06:10:10 »

No cóż - to pirania zje człowieka, to człowiek piranię - wszystko sie wyrównuje Smiley

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 24, 2006, 19:40:15 »

wspomnieliście o jedzeniu. W Afryce na przykład murzyni wcinają dorosłe pyszczaki, nawed nie wiedzą jaką drogą mają kuchnię.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2006, 11:59:46 »

kamień spadł mi z serca a tak się martwiłem jak zdechnęly mi dwa sumy rekinie w 80l a jak kolega pokazuje jaki mógł urosnąć to już sie boję co by było z moimi mniejszymi rybkami może by się na nie połakomił  Shocked

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Manjak01
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Listopad 05, 2006, 22:09:39 »

No a na wschodzie wcinają bocje, w tym wspaniałe... a wiecie pewno ile taka 25 - 30 cm wspaniała byłaby warta w Europie.
Beata111
Nowy
*

« Odpowiedz #13 : Luty 24, 2008, 10:46:41 »

A czy ktos moze wie ile żyją sumy rekinie ja mam 2 i maja gdzieś ok 4-5 lat Smiley
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #14 : Luty 24, 2008, 12:09:17 »

widzialem takie sumy rekinie 2szt okolo 35cm razem z 4 duzymi skalarami i 6 duzymi paletkami i poteznym glonojadem w akwa 350 litrowyn , widzialem je (sumy rekinie) podczas karmienia to byl szok   zjadaly wszystko co wpadlo do zbiornika a pozostalym zostawaly tylko resztki ktore rekinczykom wylatywaly ze szkrzeli , jesli jest ktos zainteresowany poosiadam fotki i krotki filmik z tego akwa

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: