Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetki filtrujące  (Przeczytany 10115 razy)
Dj_krystus
Zainteresowany
**

« : Październik 03, 2006, 12:30:18 »

Czy w akwa 55l. mozna trzymac krewetki filtrujące(prawdopodobnie wezme 2).Prosze o odpowiedz. Grin

DJ_Krystus

PS:Czym je ewentualnie karmic?Huh  Huh
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 03, 2006, 12:32:28 »

Filtrujące "łapią" pożywienie ustawiając się pod prąd i wyłapując pokarm unoszący się z prądem (stąd nazwa). Myśle, że płatki roślinne będą OK.
A może Amano albo Red Cherry ??

Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 03, 2006, 12:42:38 »

mogłbys zamiescic ich zdjęcie?? Huh A takj przy okazji to jakie sa najłatwiejsze w hodowli??? Wink

DJ_Krystus
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 03, 2006, 12:48:23 »

http://www.akwarium.net.pl/port/modules/mylinks/visit.php?cid=3&lid=41 Smiley

Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 03, 2006, 12:54:41 »

Dzięki!!! zadam jeszcz raz to pytanie które ty bys mi poradził??Zaznacze ze nie mam jeszcze akwa bo najpierw musze sie jak najwiecej dowiedzec o rybkach, roslinkach itp. Afro

DJ_Krystus
przemek75
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Listopad 11, 2006, 23:46:15 »

Polecam amano. Wytrzymałe (jeśli chodzi o ph wody) i fajnie wyglądają, dodatkowo cały czas w ruchu (moje filtrujące raczej stateczne, powolne)
A jedzą to co na dnie w akwarium - niczym specjalnym nie dokarmiam.
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Listopad 12, 2006, 08:48:20 »

http://www.krewetki.tvkg.net/

tutaj dowiesz sie bardzo dużo o krewetkach
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 12, 2006, 19:36:03 »

super forum  Good ! co chcesz to wszystko znajdziesz
polecam jestem tam już od jakiegoś czasu użytkownikiem <znaczy od podania linku przez małżonke bo bez rejestracji to nic nie przeczytasz
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2006, 19:45:50 wysłane przez Aro » Zapisane
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #8 : Listopad 13, 2006, 22:42:29 »

jest kilka gatunków krewetek filtrujących. 2 najpopularniejsze z nich to Atyopsis moluccensis i Atya gabonensis. Krewetki z rodzaju Atya nie nadają sie do 50L akwarium ze względu na osiągane rozmiary, ale Atyopsis możesz hodować. Lubią one silny prąd wody, dlatego częśto usadawiają sie u wylotu filtra. odrzywiają sie planktonem, który odfiltrowują z wody przy pomocy specjalnie przekształconych szczypiec. Moje chętnie jedzą rozdrobnioną artemię, cyklopa/oczliki, jaja krabów, dafnie i moinę. Jeśli krewetka zaczyna grzebać po dnie, to znaczy że głoduje i nie ma wystarczająco dużo pokarmu. Jeśli chodzi o krewetki z rodzaju Atyopsis to samca od samicy łatwo odróżnić po budowie pierwszej pary odnóży krocznych. U samców są one co najmniej 3 krotnie większe i grubsze niż u samic. Nie wiedzieć czemu w handlu przeważają samice.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: