Misquamacus
|
|
« : Październik 17, 2006, 19:26:37 » |
|
Siemka, mój gurami złoty zaczął atakować mieczyki i rozstawia po kątach prętnika !!! co mam zrobic?
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny
Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
|
« Odpowiedz #1 : Październik 17, 2006, 20:58:54 » |
|
zacznijmy od poczatku...jakie masz akwa zapewne zbyt male na te ryby...
|
|
|
|
8317910
|
|
|
|
RoN
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #3 : Październik 18, 2006, 08:22:01 » |
|
raczej z tego ze szykuja sie do tarla!!! a akwa to druga sprawa
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #4 : Październik 18, 2006, 15:58:15 » |
|
Gurami z mieczykami do tarła ? Po prostu gurami potrafi być bojowe. Jedynie mozaiki są spokojniejsze. Jest to naturalne zachowanie tej ryby, zwłaszcza w małym zbiorniku.
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #5 : Październik 18, 2006, 23:16:35 » |
|
Gurami z mieczykami do tarła ? Po prostu gurami potrafi być bojowe. Jedynie mozaiki są spokojniejsze. Jest to naturalne zachowanie tej ryby, zwłaszcza w małym zbiorniku. ten Pan dobrze mówi i prosze się go słuchać
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #6 : Październik 21, 2006, 17:41:38 » |
|
A może gurami uważa prętniak karłowatego za samiczkę a sam jest samcem ?
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #7 : Październik 21, 2006, 19:59:05 » |
|
Oj, nie dorabiaj żadnej bzdurnej filozofii, tylko poczytaj sobie więcej o gurami.
|
|
|
|
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny
Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
|
« Odpowiedz #8 : Październik 22, 2006, 15:03:59 » |
|
Oj, nie dorabiaj żadnej bzdurnej filozofii, tylko poczytaj sobie więcej o gurami.
i co najwazniejsze (oprocz tego cytatu )usun je z tego zbiornika, bo patrzac na to ze nie odp jaki masz litraz wnioskuje ze masz malenkie akwa jak na te ryby
|
|
|
|
8317910
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #9 : Październik 23, 2006, 19:44:52 » |
|
Akwa 70 coś l. obsada: 1 gurami złoty 1 prętnik kałowaty 2 zbrojniki takie żólte 1 sewerum(młodziak) 5 gupików (hodowla pokarmu ) 2 miecze 3 kirysy 2kosiarki(wojna z glonami nitkowymi) 1 bocja ale zamierzam kupić wieksze chyba 112l czy coś w podobie a teraz mam charmider w akwa = OSPA RYBIA :/
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #10 : Październik 23, 2006, 20:27:30 » |
|
Od kiedy masz bocję ? Bocja nie powinna byc jedna. Jeden osobnik padnie. To są ryby wybitnie stadne. Do tej obsady co masz 112l będzie za małe.
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #11 : Październik 23, 2006, 23:25:46 » |
|
No i pewnie ta bocja tę ospę przytargała... Coś mi mówi, że właściciel baniaka zapomniał o kwarantannie...
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #12 : Październik 24, 2006, 16:06:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #13 : Październik 24, 2006, 19:55:03 » |
|
No i pewnie ta bocja tę ospę przytargała... Coś mi mówi, że właściciel baniaka zapomniał o kwarantannie... Cos tak właśnie niuchałam, bo to jakby standard Sama przez to przechodziłam. Kurcze a moje bocje u sąsiada (240L) jakie piękne cielaczki No super sie na nie patrzy i widzi jak im dobrze w wiekszym i odpowiedniejszym litrarzu.
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #14 : Październik 25, 2006, 16:20:06 » |
|
Oddałęm je do kolegi, tak jak radzicie, on ma big akwa i stadko bocji juz tam jest wiec myśle że jest tam jej dobrze teraz obsada jkest taka: 70cos l -2 mieczyki -1 gurami -1pretnik -2 glonojady (takei żółte) -1sewerum - 5 gupików(2 samiczki w ciąży ) -3 kirsy -2 kosiarki (atak glonów!) -2neony(narazie bo chce sprawdzic jak się trzymaja do podbno cos nie tak z neonkami z mojego sklepu, w moim miescie jest 1 :/ jak będzie wporzo to zakupie jeszcze z 6 ) -2 ampułki -2 krabiki (obrzydliwe ale porzyteczne, zjadają padlinę w razie czego i wogóle nie interesują się rybciami)
|
|
|
|
|
|
|
|