Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Malawi wiki « moje akwa proszę o opinie!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: moje akwa proszę o opinie!!!  (Przeczytany 5169 razy)
RobRoy
Zainteresowany
**

« : Październik 19, 2006, 20:47:18 »

zbiornik to 450 l światło 2x36w zwykły philips(narazie)grzałka 300w z termostatem, filtr 1 to unimax 700 to dla dociekliwych http://mojeakwarium.pl/Asp/Opt/unimax700pro.asp test i opis tego urzadzenia filtr 2 to unimax 250 wszystkie media ukryte pod tłem(tzn.cała hydraulika)Tło(made in home)łupek klejony do styropianu styropian pokryty ceresitem.Podloże to jakieś 40 kg prawie białego drobnego piasku (oczywiście na styropianie) i jakieś 50 kg wapienia i czerwonego piaskowca.Zielsko 1xamazonka 3xanubias congensis.Obsada ryb na dzień dzisiejszy to P.salousi sama młodzież narazie zaobserwowalem trzech panów zaczeły sie wybarwiać razem jest ich 10 szt,P. yellow 10 szt. w tym 3 panów i p. rdzawy 2na2 (mam w planach zdobyc gdzies jeszcze kilka samic)Proszę o opinie bo to moje pierwsze wypociny jesli chodzi o Malaw

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c2f2f09a1ce4d346.html    stare foto

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb24e7aaaec632d3.html            nowe foto

« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2006, 19:25:17 wysłane przez RobRoy » Zapisane

450 l czrna wodzionka        Skalary
RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2006, 20:49:51 »

to zdjęcie jest jednym z pierwszych dlatego tak mało ryb(prawde mówiąc to są ryby testowe Wink  ) muszę podpiac jakieś aktualne
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2006, 21:36:47 wysłane przez RobRoy » Zapisane

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 20, 2006, 06:52:34 »

Akwa ładne. Ale raczej nie ten dział. Jest dział Nasze akwaria w których prezentujemy nasze zbiorniki.

Bazyliusz
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 20, 2006, 13:54:09 »

Witam,
nie chce byc zbyt krytyczny, ale nie chce tez bezsensownie chwalic Smiley MOIM i TYLKO MOIM zdaniem jest tu zrypana pewna sprawa - mianowicie masz tlo z czarnego lupka a do srodka wsadziles bialy piaskowiec - lipa straszna. O wiele lepiej wygladaloby to gdybys ujednolicil i albo dla jasne tlo albo ciemny lupek do srodka. I jakos "naturalniej" poukladaj. Wiem, ze latwiej mowic niz zrobic ale eksperymenty wskazane. Oczywiscie niezbyt czesto by niepotrzebnie nie stresowac ryb. Pozdrawiam i powodzenia zycze Cheesy
RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 20, 2006, 15:28:40 »

dzięki za wypowiedz biały to jest ale to jest wapień ale w tej chwili to on juz nie jest biały i juz pewnie nie będzie Smiley

Bazyliusz
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Październik 20, 2006, 20:07:15 »

wiesz, ja nie czepiam sie czy cos Smiley Po prostu sam kozystalem z rad forumowiczow i ich krytycznych uwag nie tylko na tym forum. To byl tylko i wylacznie moj punkt widzenia Smiley i tyle. Moze byc rowniez tak, ze Tobie sie tak podoba i taki mial byc zamiar - wtedy temat nie podlega dyskusji Smiley Sam chcialbym miec takie akwa o takich gabarytach Smiley Nietstety raczej niemozliwe Sad Pozdrawiam raz jeszcze Smiley

no fakt - nie widzialem drugiej fotki.
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2006, 20:08:58 wysłane przez Bazyliusz » Zapisane
grzech
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 11, 2006, 19:46:48 »

jak dla mnie zbyt równo poukładane kamloty co powoduje nienaturalny wygląd , no i te amazonki to zupełnie inna bajka to nie malawi ,myślę że rozprawią się z tym zielskiem już niedługo twoi podopieczni, jak tylko podrosną

Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 11, 2006, 20:37:27 »

super, ładnie wydląda jak dla mnie. Tylko do żółtych pyszczAków dodałbym kilka niebieskich
adamskyb
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2006, 07:49:09 »

Duzy zbiornik z potencjałem na popis jednak nie zrobiles go naturalnie - chodzi konkretnie o polki z wapienia (co do koloru to masz racje juz jest pewnie ciemny i taki zostanie) . Podkreslam, Ja jestem zwolennikiem nieładu i duzych kamieni - usupisk jak najbardziej imitujacych skalisty brzeg, a co za tym idzie taka aranzacja pozwala na wygospodarowanie wielu kryjowek,
a tak wogole zazdroszcze tym ktorzy maja miejsce na tak duze zbiorniki - ja niestety nie mam i musze sie zaspokoic 200 l.

RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Luty 10, 2007, 01:11:13 »

temat jest przeniesiony do Nasze Akwaria są nowe zdjecia i opis jak robiłem tło

« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2007, 21:54:18 wysłane przez RobRoy » Zapisane

5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 20, 2007, 17:03:57 »

Moim zdaniem za dużo Pyszczaków,No i te podłoże coś nie pasuje i za dużo kamieni myślałeś kiedyś o piaskowcach fajnie by było.Akwarium Bardzo mi sie podoba na ocenę 1-6 Dam ci 5 .

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: