Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  
Autor Wątek: RobRoy 450 l Malawi  (Przeczytany 33983 razy)
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #60 : Marzec 21, 2007, 21:13:46 »

a to nie jest piasek koralowy przypadkiem...? Extra nie musisz jechac do zoologa, ale jak bys akurat byl i o tym myslal, to zobacz. Troche mnie wkurza ze na wszystkich foltach i we wszystkich sklepach jest ten sam zwir kwarcowy jedynie granulacje mozna sobie wybrac.

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #61 : Marzec 22, 2007, 20:29:15 »

a to nie jest piasek koralowy przypadkiem...?.

piasek koralowy wygląda tak i kosztuje tyle:
www.aqua.gsj.pl/aqua/index.php?products=product&prod_id=332
a ztego co pamiętam płaciłem ok. 2 pln za paczkę 2kg
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2007, 20:35:41 wysłane przez RobRoy » Zapisane

450 l czrna wodzionka        Skalary
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #62 : Marzec 22, 2007, 23:16:47 »

czyli masz piasek koralowy...

to mi wcale nie pase, bo chce trzymac glownie zbrojniki z pH--- (minus)

RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #63 : Marzec 22, 2007, 23:22:51 »

czyli masz piasek koralowy...

to mi wcale nie pase, bo chce trzymac glownie zbrojniki z pH--- (minus)
nie oswald to nie jest p. koralowy pisałem wyżej w piasku koralowym nie znalazłbym igliwia sosnowego prawda Roll Eyes
 a cena jest koralowego znacznie wyższa 12pln\kg (brutto)
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2007, 23:25:24 wysłane przez RobRoy » Zapisane

5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #64 : Kwiecień 20, 2007, 17:08:12 »

weź za dużo białego oszaleć można,weź piaskowce czerwone,żółte.i usuń połowę białych .

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #65 : Kwiecień 22, 2007, 09:21:35 »

weź za dużo białego oszaleć można,weź piaskowce czerwone,żółte.i usuń połowę białych .
cześć możesz sprecyzować swojego posta Huh

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #66 : Kwiecień 22, 2007, 14:15:08 »

mu chodzi o to ze wszystkie kamienie masz białe i żwirek. Sczerze mi te kolory białe w twoim akwarium się bardzo podobają, ale jak to mowia każdy człowiek ma inny gust, a o gustach się nie rozmawia  Embarrassed

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #67 : Kwiecień 22, 2007, 15:21:36 »

bardzo ładnie sie prezentuje twoje akwa, jeśli mogę coś doradzić dałbym jakiegoś wysokiego anubiasa i ewentualnie kilka niskich.
pozdrawiam

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #68 : Kwiecień 22, 2007, 18:02:50 »

Mi sie wydaje, ze te anubiasy, co RobRoy ma, to sa juz chyba te najwyzsze, ale imho prawda jest, ze te roslinki to najslabszy punkt aranzacji. Ja bym moze proponowal posadzic ich troche wiecej, ale nie po calym akwa gdzie popadnie, tylko tam gdzie sa, ale poprostu wiecej. aby nie byly to 2 roslinki, a 2 wysepki roslinne.
(to sa Anubiasy.... czy nie...?  Embarrassed )

Np. tam gdzie jest teraz po 1 roslince, dac ze 3-5 takich samych w kupce a na okolo ze 3 do 5 niskich anubiaskow.

Co do krytki lupkow to tez niezybyt rozumiem. Rozne kolory w 1 akwa robia nienaturalne wrazenie. Naturalne mozna tylko osiagnac, uzywajac dekoracji jednego rodzaju. Np. tylko tykie same kamienie, korzenie itp. A te lupki, choc biale maja i tak rozne odcienie i piekna strukture (zwlaszcza ten pionowy).

Na poczatku zachwycalem sie tym tlem, ale dzis mysle, ze calkiem czarne bylo by lepsze i dawalo wiecej glebii. Chyba te formy na tle sa zbyt "geometryczne" co powoduje ze wyglada to troche sztucznie. Ale i tak 1000000 razy lepiej niz te ze sklepu!

Co do piasku, to tez mam bialy - dostalem w okazie - ale niestety nie taki bialy jak twoj. Twoj jest jak snieg - zazdroszcze!

RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #69 : Kwiecień 23, 2007, 18:50:02 »

bardzo ładnie sie prezentuje twoje akwa, jeśli mogę coś doradzić dałbym jakiegoś wysokiego anubiasa i ewentualnie kilka niskich.
pozdrawiam
Dzięki za dobre słowa o moim szkle Cheesy co do roślin to anubiasów w tym akwarium nie powinno być wcale "to tak na marginesie poprostu nie ten biotop"
te anubiasy które mam to anubias congensis zresztą jedyne rośliny które przetrwają z pyszczakami i to też nie zawsze innych roślin nie wsadzam bo po prostu to nie ma sensu
prędzej czy póżniej rośliny są rozszarpane przez ryby

mu chodzi o to ze wszystkie kamienie masz białe i żwirek. Sczerze mi te kolory białe w twoim akwarium się bardzo podobają, ale jak to mowia każdy człowiek ma inny gust, a o gustach się nie rozmawia  Embarrassed
uwierzcie mi te kamienie już od bardzo dawna nie są białe ani nawet nie są jasnego koloru to jest Biotop Malawi "a przynajmniej jakaś próba odtworzenia tegoż jeziora"kamloty porośnięte są brązowymi okrzemkami i częściowo zielonymi glonami zgodzę się że na pierwszych zdjęciach gdy zbiornik był młody kamloty były nie porośnięte i bialutkie

Na poczatku zachwycalem sie tym tlem, ale dzis mysle, ze calkiem czarne bylo by lepsze i dawalo wiecej glebii. Chyba te formy na tle sa zbyt "geometryczne" co powoduje ze wyglada to troche sztucznie. Ale i tak 1000000 razy lepiej niz te ze sklepu!

:)Wiesz Oswald teraz pewnie gdybym robiłł takie tło zrobiłbym je nieco inaczej bardziej naturalnie z większą głębią ale też jestem zdania że wygląda fajnie Cheesy no może nie  1000000 razy lepiej niz te ze sklepu ale napewno tyle razy tańsze Grin
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2007, 15:53:27 wysłane przez Sebastian » Zapisane

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #70 : Kwiecień 23, 2007, 19:06:36 »

no może nie  1000000 razy lepiej niz te ze sklepu ale napewno tyle razy tańsze Grin

chyba zartujesz. imho nie ma nic gorszego, niz zobaczyc u kogos to same tlo str., ktore co kilka dni widze zakurzone w kazdym zoologu i wieczorem jeszcze 450 razy na allegro  Tongue

apropos porostow,
to zobaczcie jak pewien koles zalapal odlot na szatransje (krasnorosty) w tanganice:
http://www.man.poznan.pl/~dominito/akwarium.html   Shocked
imho warto zobaczyc
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2007, 19:09:09 wysłane przez Oswald » Zapisane

jogi_18
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #71 : Kwiecień 23, 2007, 19:43:08 »

Podobaja mi sie te glony!!
Dodaja strasznie uroku akwarium!!
sam je kiedys mialem i rosly bardzo fajnie!!
Rosly na tle takim wewnetrzym z zoologiczego(takim popularnym)
nawet jak robilem restrt akwarium na malawi to staralem sie zeby tlo bylo caly czas w wodzie i te glony sie utrzymaly!!
i rosly dalej przez miesiac az pewnego dnia pojawily sie ryby i po 2 dniach w moim malawi nic z nich nie zostalo(chodzi mi o glony)  Wink
Pyszczaki strasznie lubia te glony Cool

240L-MALAWI
15L-Krewetkarium
RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #72 : Kwiecień 24, 2007, 19:13:57 »

fajnie to wygląda z takimi glonami już nie mogę się doczekać aż u mnie się pojawią ale moje Malawi ma dopiero pół roku i nie wiadomo czy pyszczaki do tego dopuszczą aby krasnorosty opanowały zbiornik Wink

Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #73 : Kwiecień 24, 2007, 19:51:26 »

Witaj

skoro "kamloty" porosły to może uaktualnisz foto
-zbiornik trochę ascetyczny ale to biotop Malawi
-ryby kapitalne
myślę ze jak kamienie zarosną to będzie ten właściwy klimat

pozdr.Torro

P.S.-"kamloty" to z"Reksia i wehikuł czasu" czy z innej części Grin Grin Grin
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #74 : Kwiecień 28, 2007, 10:52:20 »

Nie mówię że mi się nie podoba to akwa ale moim zdaniem usuń dwa białe i wstaw czerwone piaskowce będzie super.Ale oczywiście  to mój podgląd jak ci sie podoba to nic nie zmieniaj.

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  

Skocz do: