Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: krzyżówki ampularii ?  (Przeczytany 2470 razy)
DOROTAZOFIA
Zainteresowany
**

« : Listopad 04, 2006, 19:36:46 »

mam akwa od czasu jak jest zarejestrowany, teraz zmieniam na 112 l. mam 4 ampularie: 2xżółta, brązowa i od 2 dni niebieska. ta niebieska od wczoraj ciągle łazi o dopada tę brązową , prawdopodobnie kopulują, czy możliwe są krzużówki?
co z tego wyrośnie?
do tej pory ampularie nei miały sie ku sobie.
może jedna płeć ale dla czego ta niebieska gania tylko za tą jedną - brązową?

ps. może ktoś chce kilka gupików z czarnym ogonkiem (2,5-3 cm).
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2006, 20:18:07 wysłane przez DOROTAZOFIA » Zapisane

112L, atman dr80, fzn3. 5 neonków, 3mieczyki zielone, 3czarne moli, czerwone danio, 4gupiki, 5Endlera, 3platki, danio, 2szczupienczyki dageta, zbrojnik, ampularia, Clithon Sun, świderki i masa roślin, atyla niebieska, red cherryx20,
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 05, 2006, 10:09:31 »

No jasne, możliwe są krzyżówki. To jest ten sam gatunek, tylko inna odmiana barwna. A odmiana nic tu nie ma do rzeczy i mogą się najnormalniej rozmnażać.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
DOROTAZOFIA
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 05, 2006, 20:18:26 »

ok dzięki, ale ciekawi mnie jaki będą miały kolor ich dzieci? Wink

112L, atman dr80, fzn3. 5 neonków, 3mieczyki zielone, 3czarne moli, czerwone danio, 4gupiki, 5Endlera, 3platki, danio, 2szczupienczyki dageta, zbrojnik, ampularia, Clithon Sun, świderki i masa roślin, atyla niebieska, red cherryx20,
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 05, 2006, 21:43:11 »

Podejrzewam, że część będzie żółta a część niebieska. Zależy który gen lub allel (przepraszam, ale mam juz luki w pamieci dot. genetyki) jest dominujący. Ja na razie nie moge sie doczekać aż moje ampulki sie rozmnożą. kurcze no wśród 4 sztuk powinna byc para Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: