|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 30, 2006, 04:59:51 » |
|
Zjadać nie będziemy Wapień jest za bardzo na środku a płaskie kamienie bardzo regularnie poukładane. Ja wiem, że wcale nie jest łatwo jakos sensownie to ułożyć, ale bym nad tym troszke popracowała aby wyglądało naturalniej. Fakt, fotka nie najlepsza i za duzo nie widać. No i ja bym oczywiście troszke zieleniny umieściła
|
|
|
|
|
|
|
smok_poznan
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 30, 2006, 07:19:24 » |
|
Hej , mam nadzieję, że za jakiś czas w akwa będzie tylko wapień zamiast łupków (braki $ niestety ). Może ktoś wie gdzie w Poznaniu można kupić tanio wapień?? Przy całkowitym myciu akwa planuję wymienić żwirek na piasek (ale to też za jakiś czas ) Dzięki za odp Cya.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2006, 11:05:21 wysłane przez smok_poznan »
|
|
112l malawi Poznań
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 30, 2006, 11:32:49 » |
|
Fakt, fotka nie najlepsza i za duzo nie widać. No i ja bym oczywiście troszke zieleniny umieściła No całkiem fajne ale zielska mi też tam troszkę brakuje. I może piaseczek rozjaśni to akwarium Wiem, że w malawi trudno z roślinami ale zawsze warto jakieś anubiaski z boku umieścić.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Andrij
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 02, 2006, 16:25:41 » |
|
Najlepsze są przede wszystkim te kryjówki Aż nie chcę uwierzyć że mogłeś sobie tak pomyśleć a chodziło mi o te skałki położone jedna na drugiej i pod tym jest dziura w której są rybki Masz na myśli coś konkretnego czy tylko sobie posty nabijasz ??
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2006, 17:30:20 wysłane przez Andrij »
|
|
|
|
|
smok_poznan
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 03, 2006, 20:03:37 » |
|
Masz na myśli coś konkretnego czy tylko sobie posty nabijasz ?? P.S posadziłem kilka traw , rzeczywiście wygląda lepiej
|
|
|
|
112l malawi Poznań
|
|
|
MALY05
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 03, 2006, 20:38:05 » |
|
SUPER...!!! Bardzo mi sie podoba Moje gratulacje
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 03, 2006, 20:50:19 » |
|
Wbrew pozorom w takich parametrach sporo roslin sie utrzyma, np hygrophila czy limnophila aromatica. Nie pisze o kryptokorynach, anubiasach i mikrozoriach bo to standardzik
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 03, 2006, 21:46:29 » |
|
Najpierw pomyśl nad aranżacja zbiornika czyli jaki jest Twój wysniony jego wygląd Jak maja byc poukładane kamienie i gdzie rosliny, o jakich liściach, jak wysokie etc Potem zacznij dobierac rosliny. Jak juz będziesz miał gatunki to sprawdź ich wymagania: twardość, pH i co najwazniejsze ilość światła. Potem weryfikuj wybrane z wymaganiami i dopiero potem rozpocznij poszukiwania w sklepach
|
|
|
|
|
|
|
|
Gordon
Zainteresowany
I&I... only one truth
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzień 06, 2006, 21:02:00 » |
|
no więc generalnie moge powiedziec ze akwarium jest zadbane i estetycznie ale wedlóg mnie to powinno byc tak troche więcej zieleninko bo wiadomo to zawsze oprocz rybek jest przyciągaczem wzroku. Pozdro.
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
smok_poznan
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzień 07, 2006, 21:04:29 » |
|
no więc generalnie moge powiedziec ze akwarium jest zadbane i estetycznie ale wedlóg mnie to powinno byc tak troche więcej zieleninko bo wiadomo to zawsze oprocz rybek jest przyciągaczem wzroku. Pozdro.
Popracuje nad tym Dzięki.
|
|
|
|
112l malawi Poznań
|
|
|
Martyna,Marty
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 23, 2006, 20:46:13 » |
|
Super akwarium. Pewnie dużo pracy w nie włożyłeś/-łaś. Rybki też ładne...I kotek również.
|
|
|
|
|
|
|
orba
Nowy
|
|
« Odpowiedz #13 : Luty 04, 2007, 13:25:11 » |
|
Ja wlasnie zakladam swoje 120 l o wymiarach 100x33x35 i tez mam troche problemow ze skalkami. Strasznie nie podobaja mi sie takie gotowe groty o ksztalcie gruszki z jakimis dziurami. Sama staram sie zrobic kryjowki z wlasnorecznie ciosanego piaskowca. jak przynajmniej czesciowo skoncze to wkleje fotki
|
|
|
|
|
|
|
::Martyna::
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #14 : Luty 04, 2007, 14:04:09 » |
|
Fajne akwa...Mi się podoba. Fajnie te skałki itp. ułożone..To chyba tyle ;] No i faktycznie mogłoby być więcej roślinek
|
|
|
|
x))
|
|
|
|