dzieki!
nie jestem pewien - nie znam sie w prawdzie wcale na takich materialach ale myslalem zawsze, ze piaskowce sa troche twardsze. te skalki, o ktorych pisze sa tak miekkie, ze mozna je praktycznie palcem dlubac.
Koles w sklepie mowil, ze sa one neutralne dla wody a mi chodzi przedewszystkim o to, aby rybki mialy troche ciekawie no i zeby akwarium fajnie wygladalo. Widzialem bardzo fajny luk z kolumn chyba 60 cm szerokosci ale jak po niego pojechalm, juz go nie bylo. kupilem co innego. Wyglada jak 2-pietrowa ruina, ktora sie ku gorze rozszerza i wystaje troche z wody. Na dole jest 6 kolumn, na gorze 8 i tworza fajne jaskinie. Widze, ze skalary, pretniki a nawt molinezje b. lubia sobie tam plywac. neony i inne male wola otwarta przestrzen.
Rybki mam takie sobie - tzn nie jestem zabardzo zadowolony. chcialem trzymac jakies ciekawe, duze, kolorowe ryby jak palety czy papuzie ale jakos tak wyszlo, ze mam teraz 4 skalary, 4 molinezje, 3 gupiki, 5 neonow, 2 patki, 2 pretniki samce, 1 bojownika i 1 zbrojnika.
Akwarium (112 l) mam dopiero b. krotko i jest to w zasadzie akwarium (dla) mojej corki. Kiedys sie tym b. pasjonowalem, ale to bylo juz dosyc dawno i zupelnie inne czasy
![Smiley](http://akwarium.net.pl/forum/Smileys/bb/smiley.gif)