Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada 60l  (Przeczytany 3918 razy)
Gordon
Zainteresowany
**

I&I... only one truth

« Odpowiedz #15 : Grudzień 19, 2006, 23:15:03 »

Jeśli mas nadal te 8 neonkow to mo e dorzuc im tak ze 2 zeby bylo okrogla dyszka, poza tym jesli chodzi o cos ładnego możesz kupic brzanki wysmukłe.. ze4 czy 6.. będą 2 gatunkiem małych spokojnych rybek. a jeśli nie to na ozdobe .. i "wypełnienie" może zapodać proponowane prętniki, bo litrażyk jest odpowiedni. Jeśli chodzi o ramirezki które ktoś proponował to nie wiem czy dysponujesz wystarczającymi umiejętnościmi :], ale jeśli tak to GZ! poza tym dobry pomysł jest z kiryskami poniewżja nie dość że są przydatne  TO bardzo fajnde.. JA przynajmniej mam z nich niezla polewke :d..a co do glonojada to mogłby tez przytulic czyjąś uwagę jkaby się rozrósł .. a i co do gupikw... no jeśli sie chcesz bawic w położną to czemu nie? :p;]

Chillout...
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Grudzień 29, 2006, 21:02:47 »

Planuje kupić akwarium 60l. Mam dylemat z obsadą lubie ryby efektowne, bardzo lubie rybki co mieszkają na dnie typu zbrojniki niebieskie, otoski, widziałem w sklepie dużego glonojada bardzo był fajny, to jabym takiego chciał. niewiem czy moge ale chciałbym mnieć zbojnika kolumbijskiego bo jest bardzo ciekawy. Kupij bym jeszcze z 4 neonki 4 danio 2 otoski i coś jeszcze pomóżcie pamiętajcie że mają być ładne, duże doradźcie prosze. Z góry dziękuje za rade. Jeśli któreś nie pasują to powiedzcie i wymyslcie mi jeszcze troche rybek pamiętajcie duże i ciekawe. Smiley

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

damianos
rudeboy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Grudzień 30, 2006, 13:19:47 »

Planuje kupić akwarium 60l. Mam dylemat z obsadą lubie ryby efektowne, bardzo lubie rybki co mieszkają na dnie typu zbrojniki niebieskie, otoski, widziałem w sklepie dużego glonojada bardzo był fajny, to jabym takiego chciał. niewiem czy moge ale chciałbym mnieć zbojnika kolumbijskiego bo jest bardzo ciekawy. Kupij bym jeszcze z 4 neonki 4 danio 2 otoski i coś jeszcze pomóżcie pamiętajcie że mają być ładne, duże doradźcie prosze. Z góry dziękuje za rade. Jeśli któreś nie pasują to powiedzcie i wymyslcie mi jeszcze troche rybek pamiętajcie duże i ciekawe. Smiley

zbrojnik kolumbijski bedzie wg mnie za duzy do akwa 60L, jesli podobaja Ci sie te ryby to mozesz poszukac czegos z gatunku Loricaria, ja mam w 54L jedna loricaria red, dorasta max do 12cm wiec ok 2 razy mniejsza niz zbrojnik kolumbijski a wyglad i zachowanie podobne. Co do reszty obsady to najlepiej nie mieszac biotopow (danio - azja neon - ameryka) - chociaz ja u siebie zamieszalem lekko ale to dlatego ze poprostu zakochany jestem w proporczykowcach;  jesli zdecydujesz sie na danio to wg mnie najlepsze bylyby do nich kardynalki (jak poszykasz to mozesz znalesc wersje weloniasta - wyglada naprawde fajnie) a do neonow wg mnie drobnoustki Beckforda ewentualnie cos innego z kasaczowatych (nie polecam miedzikow bo ganiaja mniejsze rybki).
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Grudzień 30, 2006, 13:46:28 »

jak sie przymruzy oko to ten zbrojnik moglby byc ale tylko jeden
do tego kilka kiryskow stado neonoe i rozbor i bylo by wspaniale Grin
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: