Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kotek92 [54l] UPDATE  (Przeczytany 8237 razy)
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #30 : Styczeń 03, 2008, 22:07:41 »

Ostatnia rybka zdechła parę dni temu. Nie mam pojęcia czemu zdechły. Muszę się zastanowić nad tym akwarium. Albo zostaiwe tak jak jest, albo dam rybki niewymagające.
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #31 : Październik 09, 2008, 17:46:05 »

Witojcie !Związku z tym że zauważyłem czerwony napis o treści 'Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.' postanowiłem odświeżyć ten wątek.

Jak widzicie moje akwarium nabrało nowych barw  Wink Chce stworzyć, coś ala BlackWater, ale nie do końca. Otóż, mech, mam nadzieje, pokryje 4/5 podłoża, tylko przy szybie nie. Jak widać, poprawił mi się stan roślin, microscosium i anubias nie są juz prawie porośnięte glonami, co mnie bardzo cieszy.

Teraz o moich planach. Obsada na razie się nie zmieni, ale chcę tam wpuścić gupiki. te gałązki chce zmienić na bardziej grubsze patyki jak ten na którym rośnie microscosium. Dodać szyszki olchy i liście dębu też by należało.

Pozdrawiam i oceniajcie.  Wink
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #32 : Październik 09, 2008, 17:50:26 »

akwa poprostu super Grin Grin Grin
jak się namyślisz na te gupiki to mi się przedwczoraj urodziły nowe endlerki a jak chcesz to wyśle ci zdjęcia moich pawich oczek i jak ci się spodobają to jak mi się maluchy urodzą to też będę mogła kilka dać Wink
pozdrawiam papa

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #33 : Listopad 17, 2009, 16:50:58 »

Update akwarium.
Dodałem i odjąłem to co widać na fotografii. Akwarium mimo, że nie wymieniałem całości wody musi jeszcze dojrzeć.
Jeśli wszytko będzie ok z korzeniami to mam zamiar wpuścić tam parę sztuk Gupików.
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #34 : Grudzień 04, 2009, 23:58:03 »

Zdecydowałem się na wpuszczenie 5 Gupików samców. Na razie nie widzę skutków ubocznych trzymania ich bez samic. Walczą przy jedzeniu i czasami się kąsają lecz bez żadnych ran czy zadrapań, więc wszystko ok. Cały czas coś skubią, nie wiem czy szukają jedzenia czy po prostu mają już tak z natury Shocked Raczej nie zamierzam wpuszczać jeszcze jakiś ryb, chyba, że znajdę jakieś fajne odmiany Gupików. Myślałem nad krewetkami, ale nie wiem czy u mnie dobrze by się czuły przy tak małej obsadzie roślinnej, tym bardziej, że nie ma w czym się schować. Co do akwarium, to czekam na wzrost nurzańca, ale to niech sobie pomału i po swojemu rośnie. Moja pielęgnacja polega na podmianie wody 5-10l na 1-2tyg i karmienie raz dziennie rybek - o to mi chodziło. Na razie nie wymaga jakiś większych prac więc jest super. Zdjęć samych rybek nie mogłem zrobić moim aparatem ale mogę zapewnić że są piękne  Cool
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: