Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
  Drukuj  
Autor Wątek: Oswald 375 l, 112 l, 63 l  (Przeczytany 48377 razy)
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #45 : Kwiecień 04, 2007, 17:09:02 »

gratulacje - przy 375-ce będziesz potrzebował nowego przydziału mocy z energetyki Grin
a to nie jest zaraźliwe ?? bo dzisiaj wyciągnąlem starą 27-ke, wyczyściłem,zdezynfekuję jutro jadę po zamówiony substrat i drobny żwirek. A w piątek załatwię elektrykę i można się bawić  Grin Grin
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #46 : Kwiecień 04, 2007, 18:33:43 »

nie...
tam chce dac 288 (8x36 Watt - 4 swietlowki i 4 kompaktowe niezintegrowane po bokach w poprzek) i wlaczac stopniowo tzn 1/2 10 godzin i calosc tak z 6 godzin.

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #47 : Kwiecień 04, 2007, 20:51:34 »

bardzo fajne akwa i powiem ze dokaracja pierwszej klasy Cheesy. bardzo mi sie podoba. Grin
pozdrawiam

Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #48 : Kwiecień 04, 2007, 22:20:27 »

witam

-ponieważ jutro jadę po podłoże mam pyt.
-do 63 dałeś keramzyt na dół a na górę mieszankę filtus + żwir (sugerowałeś się czymś?)

ja mam zamiar dać żwir potem substrat z filtusa z żelazem i na to żwirek drobny 2-3mm
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #49 : Kwiecień 04, 2007, 22:32:02 »

ja mam ten filr denny (zob. linki przy opisie), temu keramzyt jest jako filtr biologiczny

chudy
Gość
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 07, 2007, 11:22:06 »

siema...

Oswald mam do Ciebie pytanie...

ile ty tych akwariów masz wkońcu ?

i na którym ty piętrze mieszkasz w bloku?
czy może jakiś jednorodzinny?
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #51 : Kwiecień 07, 2007, 11:41:13 »

Jakbyś był na czacie to byś wiedział
Ma 375l, 112l, 63l, i mówił jeszcze że z 375l dostał mini zestaw składający się z  małych akwarii, ale ilo litrowe te akwaria to dokładnie nie wiem, bo zapomniałem.  Embarrassed Embarrassed Embarrassed

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #52 : Kwiecień 07, 2007, 23:28:39 »

Dziex Raffy, ze wywaliles te spams  Good !
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2007, 10:09:22 wysłane przez Oswald » Zapisane

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #53 : Kwiecień 12, 2007, 13:41:27 »

Dżizas, ale się porobiło.

Oswald - dawaj foty tych wszystkich swoich baniaków, które masz w podpisie do pierwszego posta (z opisami) - chętnie obejrzę  i poczytam Grin

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #54 : Kwiecień 12, 2007, 23:46:08 »

dzisiaj cyly dien robilem dno do teg 375L. Plukanie zwirku itp. Jak tylko bedzie cos widac, zapodam foty.
Pozdrawiam

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #55 : Kwiecień 13, 2007, 09:49:00 »

A masz jakieś podłoże pod tym żwirkiem czy tylko żwirek?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
szpilka
Nowy
*

« Odpowiedz #56 : Kwiecień 13, 2007, 14:51:34 »

Oswald,
piękne masz akwa, nie wiem ile musiałabym pracowac nad swoim aby miec takie super, ale myslę że to przychodzi z doswiadczeniem.
Będę się starała
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #57 : Kwiecień 13, 2007, 22:47:16 »

Emi,
jesli chodzi o podloze to akurat trafilas moj najbolesniejszy punkt. Bo akurat z tym troche przesadzilem. zrobilem ten podzwirkowy filtr i keramzyt, ktory nie chcial tonac, na to zwir i na to taki drobny bialy zwirek. Jeszcze to opisze w osobnym watku. Ale dno wyszlo strasznie grube. W najcienszym miejscu ok 10-12 cm co troche zeszpecilo urok calego akwa. W niektorych miejscach dno zajmuje 1/3 calej wysokosci akwa (1/3 z 50 cm). pomyslalem, ze bede to poprostu ucinal na zdjeciach. W kazdym razie akwa jest zalane niemal w 100% i to w piatek trzynastego. Przesadzilem juz nawet pare roslinek z 63L i wsadzilem tam skalary, choc nie widac po nich aby sie cieszyly, ze maja teraz tyle miejsca. Plywaja jakies zagubione. Ale ogolnie jest dosyc fajnie. Zakladanie takiego zbiornika to jednak charowka na kilka dni. Samo plukanie zwirkow to przyn. 1 dzien.

W kazdym razie czuje sie jakis "szczesliwszy" bo skonczy sie wreszcie to extremalne przerybienie mojego 112L, a ze wyjalem wiele roslin z tego 63L spowodowalo, ze tam rybki moga wreszcie swobodnie plywac i nawet moge je karmic.

"Tank of dreams" jest zalozony, temperatura wzrosla wreszcie na jakotaki poziom... 0 23:31 temp osiagnela 26° - super... rano bylo jeszcze ok 13°

Wiele rzeczy, ktore zaplanowalem okazaly sie jako bledne ale zdarzaja sie momenty, ktore mnie zachwycaja. Np. widok wyrosnietej Hydrocotyle leucocephala na czarnym tle.

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #58 : Kwiecień 15, 2007, 19:44:26 »

Oswald,
piękne masz akwa, nie wiem ile musiałabym pracowac nad swoim aby miec takie super, ale myslę że to przychodzi z doswiadczeniem.
Będę się starała

Hej Szpilka, chyba zartujesz. W tym akwa nie ma nic, co wymagalo by doswaiadczenia (ktorego z reszta nie mam za wiele). U mnie jest to narazie caly czas balansowanie pomiedzy sukcesami a totalnymi porazkami. W tym akwa, 112 L, ktore jest na zdjeciu wybuchly mi sinice, ok, sam zawinilem, bo bylem zajety nastepnym zbiornikiem i troche olalem to akwa i azotany podskoczyly w nieskonczonosc. Teraz to akwa jest zaciemnione, bez rybek i wrzucam tam jakies tablety, ktore na dlugi czas zaburzaja rownowage biologiczna. Takze doswiadczenie to ja tez narazie zbieram...  Wink

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #59 : Kwiecień 23, 2007, 16:35:26 »

Witam,
dzisiaj skonczylem robic pokrywke i zapodalem pierwsze fotki nowego zbiorniczka.
Roslinki dopiero posadzone, i dopiero od dzis dostaja swiatlo i nawozy, takze prosze o wyrozumialosc. Staly chyba z 10 dni w ciemnosci, takze niektore juz troche klaply i/albo sie powykrecaly do okna. Przedewszystkim Eleocharis i Lileaopsis miedzy kamyczkami wygladaja jeszcze b. biednie.
Aha - no i watrobowiec nie przerosl jeszcze siatek na kamieniach...  Embarrassed
pozdrawianki!  papa

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
  Drukuj  

Skocz do: