Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #105 : Styczeń 03, 2008, 17:54:33 » |
|
może nie wrącajmy się w jego prywatne życie. Kto wie, jakaś sytuacja rodzinna-jak się zjawi to się zjawi. Ostatnio był miesiąc temu myślę że wkrótce zajży. Nie wpadajmy w paranoje, forum nie jest najważniejsze w życiu
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
adus12345
Stały użytkownik
mlody akwarysta :):):)
|
|
« Odpowiedz #106 : Styczeń 03, 2008, 18:28:12 » |
|
oswald tak na mrginesie chciał bys mała wymiane dał bys mi troche weeping moss i pare gałazek stringy moss a ja ci dam erect moss taka porcje jak piłka do tenisa pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #107 : Styczeń 22, 2008, 02:16:41 » |
|
jak napisałem na gg to zaczął chamsko odpisywać ....... szkoda
chyba Ci się numery na GG pomyliły. Ja nigdy nikomu chamsko nie odpisałem, wręcz przeciwnie... na forum jest pewnie wielu, którzy mogą to poświadczyć... pozdrawiam ew. napisz jeszcze raz... PS.. 112 mecharium troche zaniedbałem i mi wsio zgniło. Wywaliłem chyba ze 20 litra weeping i ze 2 litry pelii. Niestety moja wina...
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2008, 02:22:42 wysłane przez Oswald »
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
|
« Odpowiedz #108 : Styczeń 22, 2008, 17:02:45 » |
|
hej Oswald Witamy po dłuższej przerwie. Kiedy zapodasz nowe foty U ciebie zawsze jest co oglądnąć i czym oko nacieszyc
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #109 : Styczeń 23, 2008, 16:29:28 » |
|
hmm możliwe że pomyłka, ale nr chyba brałem z WŚ, albo nie ? nieważne witaj po długiej przerwie, a masz duże nadwyżki mchów ;> ?? moje gg 5275251 jakbyś sprzedawał czy coś zapodaj nowe foto jak będziesz mieć
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #110 : Styczeń 23, 2008, 16:47:26 » |
|
Sprawy handlowe proszę załatwiać na pw - tu komentujemy tylko akwaria. Oswald, wyczyściłbyś w końcu tą skrzynkę.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #111 : Styczeń 24, 2008, 16:45:21 » |
|
Drogi Oswald Mam pytanie ile kosztuje cię miesięczne utrzymanie akwarium 375l?Tak Z wszystkim z prądem itp.Tak około? Pytam sie bo za ok 1,5 roku planuje założyć 300l i nie wiem ile to wyjdzie na miesiąc. Napisz mi na PW, bo u mnie sie coś pochrzaniło i nie mogę wysyłać.
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #112 : Styczeń 24, 2008, 22:35:50 » |
|
Mam pytanie ile kosztuje cię miesięczne utrzymanie akwarium 375l?
Nie wiem dokładnie. Ale miałem jakąś większą dopłatę kilka miesięcy po starcie akwa. Teraz palę tylko 1/2 oświetlenia. myślę, że zwłaszcza w zimie jest to sporo. Grzałka 300 watt pewnie chodzi bez przerwy, oświetlenie całość też ma ok 300 Watt no i z 100 Watt wszystkie pompy, filtry, brzęczyk. PS: Nie mam mchów do oddania z powodu katastrofy biologiczno/chemicznej w mecharium.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2008, 22:37:53 wysłane przez Oswald »
|
|
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #113 : Luty 13, 2008, 11:00:31 » |
|
Kiedy jakaś aktualizacja jak teraz zbiornik wygląda bo się na ciebie obrazimy Ciekaw jestem
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #114 : Luty 13, 2008, 11:21:43 » |
|
Oswald, a na czym polegała ta katastrofa ? poniosłeś jakieś straty w obsadzie ?
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #115 : Luty 13, 2008, 11:32:47 » |
|
podziwiam zbiorniki jak ty to ogarniasz? :d podziwiam piekne, no nic dodac nic ujac mysle,ze w mcharium przydaloby sie wiecej mchow ale to juz pewnie trudniejsza kwestia
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #116 : Luty 13, 2008, 19:59:31 » |
|
Oswald, a na czym polegała ta katastrofa ? poniosłeś jakieś straty w obsadzie ?
Przede wszystkim stracilem oromną ilość fajnych mchów, bo miałem już taką mchową dżunglę, że rybki nie miały gdzie pływać. No i to stało się problemem, bo akwarium stało niekorzystnie pod blatem i ciężko mi było tam ręce np. do podcinek wkładać. Więc mchowa dżungla zaczeła gnić od spodu. Zauważyłem to dopiero po smrodzie / a wtedy już było po ptokach. Co do obsady, to straciłem "tylko" 3 krewecie 'Bee' (drogie dosyć) i jedna 'Rednose'... no i może kilka amano, nie wiem, bo nie wiem ile tam było. Sporo przeżyło. Większość razbor espei i neonków też przeżyła. mysle,ze w mcharium przydaloby sie wiecej mchow ale to juz pewnie trudniejsza kwestia no jak napisałem wyżej... mchów było mnóstwo. Widziałem, że też hodujesz mchy, więc pamiętaj, że jak ci się po 2/3 miesiącach niezły buszyk zrobi, to staraj się je regularnie podcinać, bo inaczej przegniją od spodu i bedzie podobnie jak u mnie. Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
ehro
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #117 : Grudzień 17, 2008, 19:40:44 » |
|
Oswald jak tam żyje jeszcze to twoje akwarium wrzuć jakieś foty kiedyś;]
|
|
|
|
|
|
|
loczek_13
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #118 : Styczeń 18, 2009, 11:37:48 » |
|
super akwa POZDRO
|
|
|
|
126l Ogólniak 160l Malawi
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #119 : Luty 08, 2009, 12:24:15 » |
|
Milo bylo poogladac i poczytac (troszke pozwole sobie wykorzystac ) Moze jakies nowosci foto ?
|
|
|
|
|
|
|
|