|
Andrij
|
|
« Odpowiedz #61 : Kwiecień 24, 2007, 12:13:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
chudy
Gość
|
|
« Odpowiedz #62 : Kwiecień 26, 2007, 12:31:40 » |
|
na czacie OSWALDZIE pisałeś że bedziesz swoje 375 L robić w stylu AMMANO ... musze przyznać ze ci sie udało.... POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #63 : Kwiecień 26, 2007, 12:44:39 » |
|
taaaa... mowilem jedynie ze b. mi sie podoba i chcial bym sie na nim wzorowac, ....tylko Amano robi akwa od kilkudziesieciu lat i jest znanym na c. swiecie mistrzem, a ja od ok 9 m-cy (nie liczac tych w dziecinstwie) poza tym akwa ma dopiero tydzien...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2007, 12:48:06 wysłane przez Oswald »
|
|
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #64 : Maj 07, 2007, 23:13:20 » |
|
witka, 1. Dalem nowe zdjecie 375L jak sie porowna na jednym ekranie oby dwa zdjecia (roznica: 2 tygodnie), to widac jak roslinki ida do gory. Dodam, ze robilem juz 2 lub 3 przycinki "niwelujace". Przcialem m.in. orzecha z tylu po lewej, bo wychodzil ponad wode, a inne jego duze liscie zaslanialy swiatlo. Teraz zniknol prawie wcale z obrazu. Wglebka na tych dolnych kamieniach przerosla prawie calkiem siatke. To biale na kamieniu po lewej na dole, co tak przeswietla fotke to babalki powietrza. Dodalem jeden korzen z 112L, bo tez mahoniowy i pasowal (po lewej - wylania sie z buszu). Mysle, ze go korzystnie wsadzilem, bo odgradza roslinki pnace od tych niskich. Pod korzeniem siedzi nuphar japonicum i echinodorus tropica, a za tym korzeniem rosnie cos czerwonego, musialbym szukac co to jest. chyba jakas ludwigia. Z prawej za glownym korzeniem doszla krynia tajlandzka. Ponoc liscie rosna do 3m, wiec mam nadzieje ze zrobi ladny luk nad ta centralna "sciezka" Aquafern dalem za glowny korzen, tak ze na fotach jej nie widac. No i dalem troche X-Mas Moos w szpary korzenia glownego. No i te valisnerie z lewej zaczely sie slicznie ukladac do ruchu wody z filtra na prawo. O czyms takim zawsze marzylem 2. Fotorelacja z zakladania 375ki z filtrem dennym jest tu: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,9203.msg80555.html#msg805553. 112ka jest "nowozalozona". Jeszcze strasznie lyso.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2007, 11:25:19 wysłane przez Oswald »
|
|
|
|
|
Torro
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #65 : Maj 08, 2007, 12:05:29 » |
|
witam -ładnie się zapowiada-(ale banał no ale jakoś trzeba zacząć -czytając co tam posadziłeś - to jest tego trochę, instalacja też niezła) ale z komentarzem chyba trzeba trochę zaczekać aż się to wszystko rozrośnie i jak to wszystko uformujesz. Ten środek chyba jest jeszcze do zagospodarowania Ale porównując z poprzednimi zbiornikami to już inna" półka" pod każdym wzgędem. Tak trzymać A jak cię razi wysokość podłoża to możesz założyć jeszcze jedno akwa ale wyższe pozdr.Torro
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #66 : Maj 08, 2007, 15:09:42 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2007, 15:13:56 wysłane przez Magdallenah »
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #67 : Maj 08, 2007, 23:47:55 » |
|
Jest przepiękne - pomysł, wykonanie, wszystko na medal. Zgadzam się z Magdallenah, że zmiany niepotrzebne. Trzymam kciuki, żeby wszystko ładnie rosło Zazdroszczę
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
TomajX
Stały użytkownik
Poznań
|
|
« Odpowiedz #68 : Maj 13, 2007, 23:15:25 » |
|
GRATULACJEBardzo piękne akwaria jak długo sie tym zajmujesz? muszę przyznać że jestem pod wrażeniem
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #69 : Maj 13, 2007, 23:43:12 » |
|
GRATULACJEBardzo piękne akwaria jak długo sie tym zajmujesz? muszę przyznać że jestem pod wrażeniem od grudnia 2006 dziex i pozrawiam
|
|
|
|
|
|
|
TomajX
Stały użytkownik
Poznań
|
|
« Odpowiedz #70 : Maj 13, 2007, 23:57:53 » |
|
Ile miej więcej cie wszystko wyniosło(bez Rybek) samo akwarium to 375L z wyposażeniem i roślinnością? (jeśli oczywiście mogę zapytać)
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #71 : Maj 15, 2007, 22:31:13 » |
|
kurde.Aż mnie zatkało.Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #72 : Maj 15, 2007, 22:35:31 » |
|
szczerze mowiac ta 112 niebardzo mi sie podoba tzn zmienilabym tlo chociaz jest takie wesole niebardzo jestem przekonana do tych kamieni, korzeni(?) ale jest to chyba swierze akwa wiec napewno jak sie roslinki rozrosna to bedzie lepiej pozatym dalabym jeszcze jakies wyzsze roslinki aby dopelnily calosc
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #73 : Maj 23, 2007, 19:53:32 » |
|
witka, dodalem nowe foty. W 375L niewiele sie zmienilo, poza tym, ze doszedl nowy maly korzen i roslinki sie troche rozrosly W 112 zmienilo sie wiele. Robie tam "Mecharium". Mszaki dopiero co poprzyczepialem, tekze nie wiele widac no i niebieska tapeta wyglada i troche kiczowato, ale fajnie. Niestety korzenie rzucaja cien na ta tapete, przez co akwa traci totalnie glebie.
Dalem tez mowa Fotke z 63L. Tam sie wcale nie staram i wsadzam rosliny, korych zal mi wyrzucac... i jakos sie tak fajnie rozroslo. Niestety na zdjeciu nie widac jak fajnie te anubiaski na korzaniach wygladaja, jakos sie wszystko zmywa i traci te glebie.
Prosze zwlaszcza o komenty do 112 mecharium! (3 dni juz nad tym grzabie) dziex!
|
|
|
|
|
|
|
rysio
Bywalec
:)
|
|
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 05, 2007, 16:54:48 » |
|
Akwaria przepiękne,tylko pozazdrościć!!!!Moja gratulacje
|
|
|
|
25l 3-gupiki x-młode gupiki 6-neony inessa
300l 5-skalary 3-zbrojniki niebieskie 10-żałobniczek 6-kirysków spiżowych 5-pielegniczka remireza
|
|
|
|