żałobniczka
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #15 : Styczeń 15, 2007, 15:18:43 » |
|
Ale mi chodziło tylko jak się ukoci wpuścić skalara,, a ten pożre. U mnie by porzyczyliw sklepie rybe na takie coś oczywiście za niewielką opłata
|
|
|
|
|
|
|
Rybka_Wanda
Nowy
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeń 15, 2007, 19:37:28 » |
|
Problem narybka już został częściowo rozwiązany. Częściowo, bo udało mi się złapać tylko część gupików, a nie chciałam dodatkowo stresować innych lokatorów akwarium łapanką z nagonką Z resztą i tak w zbiorniku dokonała się "naturalnie" część selekcji. Za czyją sprawą, nie wiem Narybek trafił do sklepu akwarystycznego, jednak jako...pokarm Brak kotnika i możliwości innego odizolowania od większych osobników nie dało szans na przyszłość gupików. Swoją drogą lepsze to od bezsensownego i bezpożytecznego zgonu w kanalizacji A może coś się jednak uchowa? Reszta maluchów póki co ma się dobrze
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeń 15, 2007, 19:43:06 » |
|
U mnie by pożyczyli w sklepie rybe na takie coś oczywiście za niewielką opłata No nie wiem ... pierwszy raz słyszę żeby rybę pożyczyli IMHO ja jako sprzedawca bym nie pożyczał z kilku względów: 1. Transport - zmiana warunków - transport - zmiana warunków -> spore szanse na przywleczenie sobie do sklepu choroby 2. A skad mam wiedzieć co klient ma w akwa -> patrz pkt 1 3. Biznes to biznes - albo kupujesz albo nie Ale jeśli masz taki sklep - gratulacje
|
|
|
|
|
|
|
Bubo bubo
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeń 15, 2007, 21:01:33 » |
|
Widziałam w zoologu pół metrową rybe, facet powiedział że to bydle mu z 8 cm takie wyrosło w niecałe 3 miesiące. Rybcia ta dorasta do 2m i poluje w amazonce na małpy Niechybnie to była arowana, sam bym sobie taką chętnie kupił, gdybym miał wiekszy zbiornik.Ale to chyba tylko dla niej, bo nie wiem czy ją można z pawicami trzymać.No ipokrywa chyba pancerna z dużą doniczka na górze, żeby skacząc rybka nie rozwaliła jej.
|
|
|
|
450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus, 3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeń 15, 2007, 21:17:05 » |
|
Też myślałem o arowanie. Ale zbiornik zdecydowanie tylko dla niej. Wszystko inne po prostu potraktuje jako pokarm. Kiedyś w sklepie w Gliwicach widziałem jedną prawie dorosłą (ok 70 cm). Poźniej właściciel chyba odddał i zamienił na małą. Aż trudno uwierzyć że z kilkucentymetrowej rybki może urosnąć taki potwór.
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeń 16, 2007, 08:49:47 » |
|
Nie będę Ci przypominała tego 12 kg karpia którego jedliśmy przed Świętami... on też kiedyś był malutką śliczną rybką... Tak samo jak sumy wielkości podkładów kolejowych, które pływają w Odrze. Dobrze, że tych "rybek" nie trzyma się w akwarium
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 16, 2007, 09:02:48 » |
|
Pewnie Tylko wydawać by się mogło że potomstwo dużej ryby też jest "duże"
|
|
|
|
|
|
|
żałobniczka
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 16, 2007, 21:59:35 » |
|
seboos, tak apropo moich sprzedawców , łatwo wykiwać Asz mi głupio. Sprzedawczyni trzyma mnie za słowo, sama jej daje ryby jak się coś wymnoży. Już mam dla niej mieczyki
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeń 16, 2007, 22:40:18 » |
|
To masz szczęscie ze masz co robic z małymi
|
|
|
|
|
|
|
Frosch
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #24 : Marzec 18, 2007, 20:06:59 » |
|
Jak ktoś jest z Warszawy i nie ma co zrobić z gupikami to może mi oddać Uprzedzam, że gupiki te zostaną spożyte przez moje żaby szponiaste.
|
|
|
|
|
|
|
marrkusss
MOJE AKWA
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #25 : Maj 22, 2007, 15:46:22 » |
|
Może i zabardzo się nie znam ale może brzanka poradziła by sobię z narybkiem przynajmniej tak słyszałem wszama wszystko jest mała więc nie będzie przeszkadzać dorosłym
|
|
|
|
|
|
|
TomajX
Stały użytkownik
Poznań
|
|