Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tło  (Przeczytany 3058 razy)
Przem
Stały użytkownik

« : Marzec 08, 2004, 16:20:50 »

Hej! Powiedzcie mi czy warto jest zamontować tło w aqwa? Jeżeli tak to jakie? Fototapety czy plastikowe skałki?
piotttrek
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 08, 2004, 16:48:45 »

I ile może kosztować tło fototapeta 30cm wysokości?
darq
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 08, 2004, 17:12:08 »

A po co fototapety najlepiej zrobic coś samemu, będzie ładniej i naturalniej.
Fajne tło zewnętrzne można zrobić wykorzystując np. kawałek steropianu, który owijamy kolorowymi reklamówkami, lub pójść jeszcze dalej np. zagipsować steropian i uformować różne kształty strukturalne. Można przy tym takze zagipsować w tym tle jakieś elementy naturalne (kora, gałązki, strąki drzewa) i efekt murowany. Poza tym zawsze możesz wszystko na koniec pomalować.
Sorry ale według mnie fototapety są tandetne.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 08, 2004, 17:29:37 »

W jednym akwa mam fototapetę a w drugim tło strukturalne.Porównując, fototapeta się chowa.Jak tylko bedę zmieniał wystrój akwa to założe strukturę.
Spotkałem się z dwoma rodzajami struktury, jedna jest wykonana z tworzywa (szer. strukt. 1-15cm) a druga coś w rodzaju pianki (szer. strukt. 1-3cm).Pierwsza jest cholernie twarda (zajechałem 2 brzeszczoty na 40 cm) i droższa 38x80cm 89zł, drugą możesz ciąć nożykiem i jest o około 25-30 zł tańsza.

385 l - dyskowce
juras
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 09, 2004, 10:13:16 »

Idź do tematu: "Czym pomalować tło".

"Milczenie jest często najmądrzejszą rzeczą, jaką możesz powiedzieć"
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Marzec 10, 2004, 17:09:40 »

Fototapeta kosztowała mnie 11zł za metr, wysokość 30cm...[/list]
Melkar
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 16, 2004, 09:32:14 »

właśnie zakładam akwarium - tło strukturalne daje piękne wrażenie głębi. Usłyszałem jednak informację że za tłem jest słaby przepływ, zbiera sie różne paskudztwo i  ogólnie źle to wpływa na zbiornik. Czy ktoś to może potwierdzic ?
pozdrawiam
juras
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Marzec 16, 2004, 10:50:22 »

Witam. Ja tego nie potwierdze chociaż mam tło wykonane samodzielnie ze styropianu. Z tyłu styropianu mam wycięte kanały do filtra który jest zamocowany za styropianem. W dolnej części tła są wycięte 3 otwory zabezpieczone siatką aby młody narybek nie został wessany do filtra. Pozdrawiam.

"Milczenie jest często najmądrzejszą rzeczą, jaką możesz powiedzieć"
Olo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Marzec 16, 2004, 13:23:14 »

Cytat: Melkar
właśnie zakładam akwarium - tło strukturalne daje piękne wrażenie głębi. Usłyszałem jednak informację że za tłem jest słaby przepływ, zbiera sie różne paskudztwo i  ogólnie źle to wpływa na zbiornik. Czy ktoś to może potwierdzic ?
pozdrawiam

Potwierdzam, ale rada na to jest banalna, ja po prostu zasysam wode do kubła sprzed tła a wypuszczam czystą z tyłu, jest obieg i wszystko git.
Of koz moje tło ma coś w rodzaju okienka - w dziurze pod imitacją korzenia jest kawał siatki a nie lita ściana.
Ogólnie gorąco polecam, wrażenie niesamowite, chociaż zabiera z 10% powierzchni dna

http://aquanetta.pl nowatorskie dekory, dyfuzory aquanox, mułapka
Elunia86
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 17, 2005, 21:57:17 »

Jakiś czas temu na pewnej stronce znalazłem opis jak tanim kosztem zrobić efektowne tło strukturalne do akwa  Cheesy Na początek bierzemy styropian ( musi być on odpowiednio gruby - najlepiej piątka ) wycinamy go na potrzebny nam wymiar następnie rozpuszalnikiem NITRO za pomocą jakiegoś pędzelka "malujemy" powierzchnię styropianu ....  :lol: efektem tego będą świetne wżery :] które po oschnięciu malujemy farbą najlepiej emulsją - nie odbija światła!!!  efekt - miodzio Smiley)) trzeba tylko uważać żeby nie wypaliło nam styropianu na wylot  Cool a kolor farby to już wasz wybór  Smiley [/b]

Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: