Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Zakładam krewetkarium 25 l, potrzebuje pomocy.
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Zakładam krewetkarium 25 l, potrzebuje pomocy.  (Przeczytany 10243 razy)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #15 : Luty 13, 2007, 18:03:00 »

A Tetra może być, bo mam jedną w akawa i bym dał do krewetkarium i dokupił ze 4 jeszcze

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Luty 13, 2007, 21:41:42 »

Myślę, że mógłbyś dać tylko, że ona  dorasta do 6cm i metoda 1cm ryby na 1 l wody to miałbys lekkie przerybienie. Bardziej widziałbym tam neonki albo razbory.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #17 : Luty 13, 2007, 22:25:20 »

W tym problem, że w moim otoczeniu neonki i razbory są trudno dostępne Smiley jeszcze mam czas to pokombinuje Smiley a czy w takim akwa dałoby rade mieć filtr podżwirowy czy lepszy gąbkowy, bo mojego krewetki uwielbiają na nim siedzieć Smiley

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Luty 14, 2007, 07:55:04 »

Krewetki pożywiają się odpadkami jedzenia i glonami, które przyczepiają się do gąbki - to duża zaleta. Wadą jest to, że nie wygląda to estetycznie... no chyba, ze się go schowa za roślinami.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #19 : Luty 14, 2007, 15:08:22 »

Aha rozumiem, a neonek to ile moge mieć w takim akwa?? BO słyszełm, że okolo 10 Smiley

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Luty 15, 2007, 08:23:46 »

Jak się uprzesz to możesz tam 10 trzymać tylko Ty chcesz mieć krewetkrium czy neonkarium?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #21 : Luty 15, 2007, 16:06:38 »

No tak myśle chce tam wsadzić moich pięc krewetek, ale też, żeby jakieś ładne rybki pływały, bo takto to pusto będzie.

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Luty 15, 2007, 16:46:49 »

Nie matrw sie jak sobie kupisz na poczatek chociażby 5 krewetek Fire red to za niedługo będziesz miał 50i uwierz mi wtedy pusto na pewno nie będzie Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #23 : Luty 15, 2007, 17:13:09 »

Mam już pięc, ale są jeszcze młode trzy widać, a dwie są takie malutkie i przeźroczyste, że ich znaleźć nie mogę,  Wink  a jakie ryrby mogły by zachamować trochę ich rozmnażanie??

wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Luty 15, 2007, 22:04:14 »

od poczatku watku ANDRIJ mowi ci jakie rybki mozesz tam wsadzic a ty caly czas sie pytasz!!!!!!!! Nie umiesz czytac?HuhHuh??

mysia
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2007, 22:20:51 »

witam Smiley fajnie sie pisze pierszego posta w ulubionym temacie Smiley
 a więc ja odradzam Ci Neonki gdyż 1 neon potrzebuje od 5 do 7 litrów wody lubią sobie rybki śmigać na długie dystansy Smiley
 same krewetki starczą Smiley jak już musisz mieć rybki i to ładne weź Endlerki są efektowne wszystkożerne(uwaga mnożą sie ) polować specjalnie nie będą ale jak sie jakaś krewecia nie schowa to juz po niej Smiley
 do redukcji młodych krewetek wystarczy krewetka amano ze 3 szt by było jej raźniej.
 Andrij otoski na glony ? w krewetkarium nie ma glonów umarł by z głody Wink
Z tym mnożeniem kreweci też bym nie przesadzała, owszem mogą sie mnożyć ale w dobrych warunkach Smiley  Pozdrawiam i życze powodzenia

216 litrów ogólnel- 40 neonków ines, czerwone, czarne, diamentowe,10 amano, 2 bocje siatkowane, i dwie kosiarki właściwe.- 60 litrów krewetkarium  Crystal red +  pawie oczka,- 54 litry krewetkarium Crystal red grande A i Red Nose
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #26 : Luty 16, 2007, 15:57:06 »

od poczatku watku ANDRIJ mowi ci jakie rybki mozesz tam wsadzic a ty caly czas sie pytasz!!!!!!!! Nie umiesz czytac?HuhHuh??

Tak, ale ja chce się dowiedzieć jakie mogę, a nie czy mogę, umiem czytać, ale obawiam, że TY nie :/ nie chce sprzeczek, więc jak nie masz nic do napisania na temat to nie pisz... :/    A Tobie Mysia bardzo dziękuje, Twoja wypowiedź dużo mi dała, wielkie dzięki

mysia
Nowy
*

« Odpowiedz #27 : Luty 16, 2007, 20:21:27 »

nie ma problemu zawsze ku pomocy Wink i zapraszam na forum krewetkowe Smiley
 PS.krewetki lubią kryjówki,

216 litrów ogólnel- 40 neonków ines, czerwone, czarne, diamentowe,10 amano, 2 bocje siatkowane, i dwie kosiarki właściwe.- 60 litrów krewetkarium  Crystal red +  pawie oczka,- 54 litry krewetkarium Crystal red grande A i Red Nose
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #28 : Luty 16, 2007, 20:41:48 »

Akurat to wiem, mam 5 młodych i jedną dorosła uwielbiają się chować i zawsze musze ich szukać Tongue

wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #29 : Luty 17, 2007, 21:59:04 »

ja nie napisalem ze ANDRIJ pisze ci ze mozesz tylko ze pisze ci JAKIE MOZESZ TRZYMAC!!!!!!!!!!!!!!!!! Pisal ze razbory albo neonki ale nie klocmy sie powiem ci ze ja mam i stado razbor i stado neonow a krewetki mnoza sie jak kroliki wiec jesli w krewetkarium zrobisz kryjowki to raczej te rybki nie pomoga ci w zmniejszeniu populacji krewetek

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: