Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czym można pomalować tło!  (Przeczytany 5314 razy)
vailet
Nowy
*

« : Marzec 09, 2004, 09:02:12 »

Cześć Wam!! Ja też mam pytanie w sprawie tła. Kupiłam akwa razem z tłem plastikowym (strukturalne, powygniatane) wkładanym do akwa. Najgorsze jest to, że jest ono czarne i nie daje żadnego efektu (poprostu wogóle go nie widać). Czym mogę go pomalować żeby nie zaszkodzić rybkom i jakim kolorem, żeby był fajny efekt. A może da się go jakoś przerobić??? :?  :D
Pozdrowionka
juras
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 09, 2004, 10:10:57 »

Widzisz pożałowałeś pieniędzy na dobre tło a teraz musisz dodatkowo płacić za farbę do małowania. Najtaniej wychodzi zrobienie samemu ze styropianu (5-10zł) w zależności od grubości, farby akrylowe (20-40zł)wodne po całkowitym wyschnięciu wkładasz do akwa i gotowe. Ja mam w ten sposób zrobione do akwarium 200l z pyszczakami jest świetne, pomalowałem styropian lakierem z bejcą (akryl) gotowy produkt a cienie robisz kilkakrotnie malując te same miejsce.Kupując lakier czytaj dokładnie instrukcje czym można zmywać np. brudne ręce jeżeli wodą to dobra, jeżeli nie można malować w pomieszczeniu zamkniętym to znaczy ma jakieś rozpuszczalniki.Powodzenia.

"Milczenie jest często najmądrzejszą rzeczą, jaką możesz powiedzieć"
vailet
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 09, 2004, 13:41:18 »

Nie pożałowałam, dostałam to tło gratisowo i chciałabym je jakoś lepiej wykorzystać.
Ps. Jestem dziewczyną :wink:
juras
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 09, 2004, 14:13:22 »

Dziękuje  :lol:  za podpowiedź  :wink:. Myśle że treść jest ważniejsza.

"Milczenie jest często najmądrzejszą rzeczą, jaką możesz powiedzieć"
michał
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Marzec 10, 2004, 20:31:41 »

Ja nie malowałem tła tylko posypałem je różnym piaskiem muszę przyznać udało mi się to bardzo :wink:

Błądzić to rzecz ludzka!?!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: