Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Paskudne sklejenia  (Przeczytany 1903 razy)
kkasiaj
Nowy
*

« : Luty 17, 2007, 14:24:54 »

Witam wszystkich
od razu sie przyznaje - nie przejrzałam wszystkich wątków dokładnie, jedynie pobioeżnie po tematach, więc jesli już coś podobnego było to prosze o wyrozumiałość i nie linczowanie mnie za powielanie tamatu.
Ale do rzeczy. Od ok. 3 lat posiadam akwarium, rybki z Malawi i Tanganiki, przyznaje że do tej pory to służyły mi one tylko jako coś do oglądania, mąz sie nimi zajmował, jedyny mój wkład to poranne i wieczorne karmienie...
Jednak perspektywa pozbycia się ich spowodowała, że szerzej zainteresowałam sie całą sprawą, mam taki problemik - nasze akwarium jest dośc paskudnie sklejone, widać ochydny biały - chuste wie co to jest - czy silikon czy jakiś może klej.. Byłabym wdzięczna za podpowiedź w jaki sposób można to jakoś zatuszować, żeby nie było takie - po prostu okropne.
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 17, 2007, 18:49:06 »

nie wiem o co chodzi dokładnie- biały silikon w środku czy na zewnątrz w spoinach ci przeszkadza. możesz kupić gdzieś w ''baumarkecie'' aluminiowe listwy, kątowniki i odpowiednio je przyciąć pod kątem 45º. następnie kupić czarny silikon (lub transparent), odtłuścić szyby w miejscu przyklejenia kątowników i nakleić je. nie powinny się tak rzucać w oczy a kątowniki będą imitowały akwarium ze stalową ramą.
chyba że ci się nie podoba mój pomysł.
pozdrawiam.
kkasiaj
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 19, 2007, 12:42:40 »

kafarski - dzięki. Ogólnie pomysł ciekawy... teraz tylko jeszcze wykonanie pozostaje Cheesy
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2007, 16:24:01 »

Moj brat pracuje w firmie gdzie zajmuja sie obrobka szyb i uzywaja tam takiej tasmy(cos podobnego do izolacji tylko ze szersze i srebrnego koloru). Ja tego nie uzywalem ale oni w pracy swoje akwarium obklejali tym i to podobno z calkiem niezlym skutkiem. Napewno duzo latwiej bedzie Ci to zrobic niz ramki aluminiowe. Jesli przypadnie Ci ten pomysl do gustu to napisz na moje gg(2033709) bo do tego dzialo bardzo zadko zagladam. POZDRAWIAM

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: