Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: UV STERILIZER  (Przeczytany 2576 razy)
ŁUKASZ-OLZA
GG 1872108
Stały użytkownik

« : Luty 18, 2007, 12:11:42 »

cze. Taki pomysl mi sie zrodził w glowie tylko niewiem czy to wogóle ma sens i z tego powodu chce to opisac zanim zaczne coś z tym kombinowac.
mam zamiar zrobic filtr uv i tak neonowka bakteriobojcza 8w i 20cm długośći rownolegle do niej zamontowac przezroczysta rurke o srednicy 1cala w ktorej poplynie woda i cale to zamknac w szczelnej obudowie w srodku wylozyc folja odblaskowa to jast jedna czesc a w drugiej otwieranej zamontowac timer czasowy i jakas diode led zeby bylo widac ze urzadzenie pracuje.
m jak myslicie czy to moze dzialac Huh?
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2007, 12:18:44 wysłane przez ŁUKASZ-OLZA » Zapisane

240L ROSLINNE
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2007, 22:34:24 »

Może działać, jak poszukasz to w necie znajdziesz również inne projekty. Folia nie jest potrzebna i w takiej formie niewiele pomoże, świetlówka musi być uvc, nie uva czy uvb.

385 l - dyskowce
ŁUKASZ-OLZA
GG 1872108
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 19, 2007, 08:18:38 »

tak wiem ze swietlowka musi bus specjajna na nia nie wolno patrzec bo uszkadza satkówke oka koszt owej lampy jakies 40-50zl +reszta to wyjdzie ponad stowke a za 200 mozna na allegro kupic ....

czy gra bedzie warta swieczki??

ile taki sterylizer powinien chodzic w 240l akwa na dobe??

240L ROSLINNE
pirek2
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2007, 08:46:52 »

zawsze pozostaje satyswakcja ze zrobiłeś to sam
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 19, 2007, 16:12:37 »

czy gra bedzie warta swieczki??
Mnie się wydaję, że jeśli to jest tańszę o 30-40 zł to chyba nie warto się z tym babrać. Kupujesz gotowe i sprawdzone rozwiązanie, a przede wszystkim jeśli chodzi o UV-C to bezpieczne Smiley
ile taki sterylizer powinien chodzic w 240l akwa na dobe??
Mnie się wydaję, że takie cuś włącza się tylko w razie potrzeby (po leczeniu, glony, zakwit wody itp)  ...
Żeby tak mialo chodzić pro-forma to jakiegoś sensu nie widzę.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: