olenka
Zainteresowany
|
|
« : Luty 26, 2007, 14:11:36 » |
|
Moja Black Molka 8 lutego urodziła ok 40 dzieci.Do dzisiaj zdechło tylko jedno.Dwie rybcie są czarne a cała reszta jest łaciata.Czy przebarwią sie na czarne?Kupiłam ją kotną,nie wiem nic o tatusiu rybek.Dodam ,że jest to mój pierwszy przychówek.
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #1 : Luty 26, 2007, 14:50:26 » |
|
Zostaną takie łaciate. Tatuś musiał być taki ładny łaciaty albo innego koloru :-)
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 26, 2007, 14:53:52 » |
|
Tatuś musiał być taki ładny łaciaty albo innego koloru :-) Albo dziadek, babcia albo jeszcze pokolenie wcześniej To po prostu genetyka
|
|
|
|
|
|
|
Jarecki
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 01, 2007, 03:55:13 » |
|
A tu wam stanę okoniem Sam kiedyś bardzo się zdziwiłem ale z tych łaciatych w najgorszym przypadku przynajmniej połowa w wieku dorosłym stanie się czarna! Rozdałem kilka po kolegach którym się spodobały te ciapki nazywając je "komandosami" i zrobiły się im na czarno mi zresztą tez te które zostawiłem sobie.Natomiast o dziwo jedna młoda która była prawie czysta bez plamek to ta dostała ciapek na stare lata i wyglądała rasowo jak pstra.Podejrzewam że tu się odzywa genetyka,same czarne po sklepach pływają i jakoś ten gen przeważa.Po za tym te "odmieńce" zawsze wyrastały na większe okazy od czystych czarnych nawet samce zdarzały się dziesięciocentymetrowe.Ot taka ciekawostka.
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 01, 2007, 08:36:09 » |
|
Kiedyś czytałam, że molinezja czarna jest odmianą sztucznie wyhodowaną i właśnie z czasem zacznie z niej wyłazić coraz więcej kolorku.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
olenka
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 01, 2007, 16:04:51 » |
|
Moje łaciate molki maja 3 tygodnie i jak dotąd zdechła na poczatku tylko jedna.Stado rośnie w oczach,jedzą aż miło patrzeć.Są różnej wielkości,ale średni mają ok2 cm.Muszę poważnie pomyśleć jak je rozdać.Zostawię sobie kilka,ale nie wiem czy uda mi się wybrać same dziewczynki.
|
|
|
|
|
|
|
guihoki
Nowy
|
|
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 08, 2007, 14:40:36 » |
|
moje molinezje nabierają barwy z wiekiem ale i tak większość ma plamy choć mniejsze niż w młodości
|
|
|
|
|
|
|
aquaman
Łukasz
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Maj 03, 2007, 15:44:53 » |
|
Pewnie tatuś był żółty albo też łaciaty. Pewnie większość maluchów odziedziczyła geny po ojcu
|
|
|
|
Akwarium 30l (narazie) 3 Mieczyki 1 Gupik 9 Molinezji 2 Zbrojniki
|
|
|
zimbabwe
|
|
« Odpowiedz #8 : Maj 05, 2007, 18:11:19 » |
|
Moje młode molinezje miały we wczesnym dzieciństwie złote brzuszki, a teraz mają jednolitą czerń wszędzie.
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
Julka10
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #9 : Maj 10, 2007, 20:40:00 » |
|
Ostatnio mojemu dziadkowi urodziły się molinezje- 1 jest biała ale ma kilka łatek! Przecierz to nie możliwe!! PoZdRaWiAm
|
|
|
|
|
|
|
|
Julka10
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #11 : Maj 11, 2007, 18:58:37 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2007, 19:02:32 wysłane przez Julka10 »
|
|
|
|
|
marrkusss
MOJE AKWA
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #12 : Maj 19, 2007, 20:18:56 » |
|
Ja mam akwarium od niedawna! Jeszcze go nie skończyłem malutkie 15l. i się okazało że moli jest chyba w ciąży więc powiedźcie po jakim czasie będzie rozwiązanie i czy młode dać do innego akwarium same??
|
|
|
|
|
|
|
marrkusss
MOJE AKWA
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #13 : Maj 19, 2007, 20:24:35 » |
|
oszczegam nie mam roślinek narazie tylko jedną sztuczną i ceramike akwariową jedną z 3 wejściami do środka
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #14 : Maj 19, 2007, 20:51:05 » |
|
Masz tą molinezje w 15 sztuczna roślinka i ceramika Mam nadzieje że źle przeczytałam coś LUDZIE - LITOŚCI Ps: JAk ato molinezja
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
|