Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kiamień napowietrzający  (Przeczytany 2104 razy)
damian552
Nowy
*

« : Luty 28, 2007, 19:32:36 »

jak połączyc kamien napowietrzający?? mam kamień filtr AQUIEL i węzyk jak mam to podłączyć??
angela
Stały użytkownik

A to moje akwa:)

« Odpowiedz #1 : Luty 28, 2007, 19:44:52 »

Na brzeczyku musisz miec gdzies wystajacy dziubek, zakladasz na niego wezyk,drugi jego koniec zakladasz na kamien i wkladasz do akwa! Wlaczasz do kontaktu i powinno chodzic!
Zaraz, zaraz jaki filtr? Musisz miec pompke(brzeczyk) a nie filtr! 
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2007, 19:49:06 wysłane przez angela » Zapisane
damian552
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2007, 20:03:01 »

ale ja mam filtr akwarystyczbt turbinowy no al przecież tam też jest pompka/ nbo jest taki dziubek ale on jest przecież chyba po to żeby podłączyć rurke by pobierała tlen??
angela
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 28, 2007, 20:37:49 »

Hmm! A czy on ma tylko jeden dziubek? I czy do tego filtra mozna kamien podlaczyc? Jaki to jest model filtra?
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Luty 28, 2007, 20:56:43 »

Do tego dziubka wklada sie rurke ktora zassysa powietrze znad akwarium, wiec kamienia nie da sie podlaczyc bo jak wlozysz go do zbiornika to bedzie wciągał wode Wink

angela
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 28, 2007, 20:59:48 »

Tez mi sie tak wydaje !Musisz miec do niego pompke jeszcze!
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #6 : Luty 28, 2007, 23:28:05 »

jesli dobrze kumam, to Ty masz filtr - taki wewn. aquael turbo czy cos i chcesz do niego podlaczyc kamien... To nie idzie - kamien wsadza sie na wylocie pompy napowietrzajacej (brzeczyka) np. Tetra APS itp. Do twojego filtra mozesz/powinienes podlaczyc wezyk, ktorego drugi koniec jest nad powierzchnia wody aby zasysal powietrze i mieszal je ze strumieniem wody wychodzacej z filtra. W pakiecie masz taki wezyk i koncowke do regulacji doplywu powietrza. Ta koncowka ma byc poza akwa i to wszystko. Przy takim filtrze jest zbedne dodatkowe napowietrzanie.

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: