Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ślimaki  (Przeczytany 6543 razy)
nigera
Gość
« Odpowiedz #15 : Marzec 15, 2007, 11:54:13 »

A gdzie tam.... one jak najbardziej potrzebują drugiej połów... ekhm....skorupki : http://www.applesnail.net/content/multi_languages/polish.htm

Czy ktoś wie, jak rozpoznać płeć ampularii ? Emi, czy jak dokupie drugą i mi się rozmnożą, to mogę liczyć na moje bojowniki, że się pozbęda tego nadmiaru ?
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Marzec 15, 2007, 13:13:56 »

Niestety nie wiem czy bojowniki jedzą ślimaki ale jeśli nie chcesz mieć ich w akwarium to podczas podmianki po prostu ściągnij z obudowy akwaruym kokony i już. Smiley
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2007, 13:20:26 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
hergar
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Marzec 16, 2007, 10:10:24 »

z bojownikami to roznie u mnie wiekszosc lubi podgryzac slimaki - doroslym ampulariom nie powinien zrobic krzywdy
szczegolnie jesli samiec pilnuje ikry/mlodych to denerwuja go wszelkie obiekty przy gniazdzie
natomiast jesli slimaki sa male to bojownik nie pogardzi nimi jako przekaska
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Marzec 16, 2007, 11:20:48 »

Nad czym wy się tu zastanawiacie?! Przecież jak Bojek miałby apetyt na małe ślimaki to by zatoczki wcinał. Ampulari nie ruszy niema szans. Musiał by się cud stać jakiś. Co najwyżej poskubie ją trochę ale bez uszczerbków bo ślimak szybko się zamyka w muszli.
nigera
Gość
« Odpowiedz #19 : Marzec 16, 2007, 13:18:49 »

Mi chodzi o małe ampularie... dużej jasne, nie zje. Co jakiś czas próbuje ją podskubywać, ale bez szans  Tongue
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Marzec 16, 2007, 13:23:01 »

Bojek nie rusza miniaturowych Zaroczków to miniaturowych Ampularii nie ruszy.   
nigera
Gość
« Odpowiedz #21 : Marzec 18, 2007, 00:38:57 »

Bardzo ważne - czy ampularia wytrzyma podniesienie temperatury w akwa do 30 stopni, czy też się rozgotuje Huh
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Marzec 19, 2007, 08:54:34 »

Wytrzyma ale nie na dłuższą metę. Po co chcesz tak podnosić temperaturę?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
nigera
Gość
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 06, 2007, 22:00:17 »

Chciałam podniść temperaturę, bo moje bojki po żywym pokarmie złapały ospę rybią.... kurde...ciągle coś nie tak...może nie jest mi przeznaczone posiadanie akwarium...  Cry

Mam pytanko : do jakiś rozmiarów może urosnąć ampularia ? Ta moja co ja mam od miesiąca urosła dwukrotnie !!!!  Huh I ciągle coś je !!!!  Shocked
AgAbA
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Maj 07, 2007, 10:51:08 »

Też miałam ampularię, była świetna. "Lizała" mnie w palec jak była przy powierzchni! Cheesy Naprawdę świetnie sprawdzała sie w roli czyścicielki Cheesy
Niestety kiedyś na usilną prośbę taty założyłam osłonkę na filtr i już nie mam ampularii.... Sad
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2007, 11:04:12 wysłane przez AgAbA » Zapisane

Akwarium 55 litrów
10 x neon innesa
6 x kardynałek chiński
4 x kirysek spiżowy
1 x zbrojnik niebieski
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: