Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ile bez karmienia ?  (Przeczytany 1469 razy)
jarCo
Nowy
*

« : Marzec 11, 2007, 21:33:05 »

Musimy wyjechać na tydzień. Mam 25l od pół roku, 2 kiryski spiżowe i 1 panda, 1 zbrojnik (ok.8 cm), 2 neonki Inessa, 2 razborki klinowe i 2 gupiki. Filtr wewn. z napowietrzaczem, grzałka z termostatem (24 C) i oświetlenie automat. Woda podmieniana (ok.7l) co tydzień. Pytanie do bardziej doswiadczonych : czy zostawialiście swoje rybki na tydzień bez karmienia, czy raczej użyć jakichś rozpuszczalnych kapsułek itp.  Huh
oke
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2007, 22:04:53 »

Ja zostawiłem na wakacje(m. in. kirysy i zbrojniki) na 10 dni i nic im nie było. Dla dobrze odżywianych ryb 7 dni bez pokarmu to nie problem. Nie zostawiaj żadnych kapsułek, gdyż moim zdaniem rybkom może to bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2007, 22:33:28 »

witam nic im nie będzie a nawet im to dobrze zrobi. przed wyjazdem zrób pożądany porządek i będzie ok. tabletek nie warto wrzucac.
pozdrawiam

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2007, 23:06:58 »

sa takie tabletki na wyjazdy, ktore sie jakos powoli rozpuszczaja. spytaj w zoologu. ja raz dalem takie od sery i jak wrocilem po 4-5 dniach to byla troche obgryziona i cala porosnieta jakimis szarymi glonami co wygladaly jak plesn. nie wiem, czy to o to chodzi i ryby mialy te glony jesc...  Huh

w kazdym razie rybkom nic nie bylo
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2007, 23:09:11 wysłane przez Oswald » Zapisane

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
jarCo
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 11, 2007, 23:21:33 »

Dzięki za dotychczasowe rady. Chyba zostawię je bez karmienia. A wysłałem to pytanie właśnie po wizycie w sklepie, gdzie sprzedawca właśnie odradzał mi te kapsułki (były Tetry tzw. weekendowe z działaniem do 9 dni).
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 12, 2007, 14:21:02 »

Możesz sobie też kupić autmoatyczne karmidełko firmy EHEIM  Wink Wink Wink

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: