Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Crystal Red  (Przeczytany 3381 razy)
akwa209
Stały użytkownik

« : Marzec 12, 2007, 09:15:43 »

Czy te krewetki mozna trzymac w akwa z rybkami takimi jakie mam w obsadzie??? i ile ich moze byc?Huh?
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2007, 09:31:01 wysłane przez akwa209 » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2007, 09:40:57 »

Nie wiem czy kolcobrzuch Ci ich nie wytnie w pień. Kup lepiej kilka tańszych red cherry albo babaulti i sprawdź to,  bo cristali byłoby szkoda. Masz mocno zarośnięte dno akwarium?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 12, 2007, 09:44:35 »

Nie wiem czy kolcobrzuch Ci ich nie wytnie w pień. Kup lepiej kilka tańszych red cherry albo babaulti i sprawdź to,  bo cristali byłoby szkoda. Masz mocno zarośnięte dno akwarium?

Mam trzy roslinki. Kryptokoryne i jakies dwie mniejsze, ktore puszczaja wlasnie mlode listki. A i tak przy okazji sie spytne o ampularie. Bo ja pokrywy na razie nie mam i zastanawim sie czy ampulki przypadkiem nie dadza nogi z akwa... Huh
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2007, 10:20:20 »

To masz trochę za mało zarośnięte, żeby sie uchowały. Przydałby sie jakiś dobrze zarośnięty mchem korzeń i inne kryjówki, zeby krewetki miały się gdzie pochować.

Co do ampularki:

Przykryj akwarium szybą tylko zostaw taką małą szparę, żeby powietrze dochodziło a żeby ampularka sie nie przeciesnęła. Może wyłazić z akwarium w poszukiwaniu miejsca na złożenie kokona.

Pozdrawiam,
Emi

akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 12, 2007, 11:15:14 »

No korzeń bedzie, juz sie czaje na wypad nad jezioro w celu poszukiwania jakiegos fajnego okazu. A roslinek malo, bo akwa swieze. Jak juz wszystko bedzie to wrzuce zdjecia. Dzieki za porady.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 12, 2007, 11:18:51 »

Zawsze możesz hodować amanki - są większe więc nie będą łatwym łupem dla kolcobrzucha.

Pozdrawiam,
Emi

akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 12, 2007, 11:23:14 »

A mozliwe ze krewetka zechce wyskoczyc z akwarium??
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Marzec 12, 2007, 11:25:40 »

Jak sie wystraszy to ktoś pisał w innym wątku że wyskoczą ale tak normanie to nie wybierają się na przechadzki Wink

Pozdrawiam,
Emi

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #8 : Marzec 12, 2007, 14:18:08 »

kolcobrzuch nawet amano wytnie bo krewetki to jego naturalny pokarm wiec nie radze ci ich wrzucac do akwa z ta ryba Sad

8317910

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Marzec 12, 2007, 14:40:20 »

A nie są dla niego za duże? Te, które widziałam w zoologiku to całe były wielkości amanek...

Pozdrawiam,
Emi

akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Marzec 12, 2007, 15:09:45 »

ale mój Dziubek (kolcobrzuch znaczy) jest jeszcze malutki. I przyzwyczajony jest do mrozonej ochotki, bo juz w sklepie ja jadl. A jak kupie ampularie, to moze sie rozmnoza i bedzie mial co pochrupac. Bo boje sie o jego zabki. Na innym forum czytalam o kolcobrzuchu, ktory mial juz tak dlugie zabki ze jesc normalnie nie mogl.  Sad
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #11 : Marzec 13, 2007, 15:47:02 »

A nie są dla niego za duże? Te, które widziałam w zoologiku to całe były wielkości amanek...

bardzo malutkie doroslej nie rusza ale jak urosnie tozadna krewecia sie nie ostanie..

8317910

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Marzec 13, 2007, 19:31:03 »

a co do wyłażenia ampułek, to ja gdy zakładałem akwa to nie miałem jeszcze pokrywy i akwa bylo otwarte ... Miałem ok 10 ampulari kilka dorosłych i nie wychodziły z akwa, ale ja miałem cholernego stracha że obudzę sie z ampularią na czole  Grin Grin Grin na szczęście było good Cheesy Wink A co do kolcobrzuchów nie polecam, jak uroścnie wytnie w pień ampułki i krewety nawet amano ... Póki jest mały to może je tylko skubać, więc łatwego życia nie będą miały  Roll Eyes pozdro Kuba  papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
mysia
Nowy
*

« Odpowiedz #13 : Marzec 14, 2007, 22:07:36 »

Jak sie wystraszy to ktoś pisał w innym wątku że wyskoczą ale tak normanie to nie wybierają się na przechadzki
  u krewetek amano często sie zdaza że idą na spacer, najczęściej samce  .. dzieje sie to szczególnie w pierwszych dniah ich pobytu w akwa lub po podmianie wody gdy ta im nie odpowiada..... Zdaża sie że krewetki uciekają z akwa gdy parametry wody im nie  pasują i zagrazają życiu(np. gwałtowne skoki ph) , mają do wyboru powolne zdychanie lub spacer

216 litrów ogólnel- 40 neonków ines, czerwone, czarne, diamentowe,10 amano, 2 bocje siatkowane, i dwie kosiarki właściwe.- 60 litrów krewetkarium  Crystal red +  pawie oczka,- 54 litry krewetkarium Crystal red grande A i Red Nose
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: