Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe «  brzanka rózowa jak pzyspieszyc tarło
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: brzanka rózowa jak pzyspieszyc tarło  (Przeczytany 2903 razy)
kaza2
to ja
Zainteresowany
**

gg 5835212

« : Marzec 16, 2007, 13:40:18 »

otóz  zauważyłem że moja  brzanka  rózowa jest  kotna ,jak  mam przyspieszyć  tarło         o i molinezji  tez by sie zało    bo juz  czekam z 3  tygnie  a tej kulki   w płetwie odbytowej sie dopatrzeć niemoge <lol> dzieki  narazie !!! Cool

[IMG]http://images21.fotosik.pl/96/2b06633d2
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 16, 2007, 13:55:43 »

tylko co ci zdychają rybki a teraz są ''kotne''?
brzanka składa ikrę więc nie możesz napisać że jest kotna. jeśli jest razem z samcem, a najlepiej z dwoma to nie powinno być problemu z tarłem. po prostu to zrobią  w ogólnym zbiorniku. jeśli chcesz mieć małe to odsadź je do osobnego zbiornika 50-100 litrów lepiej dłuższego niż wyższego bo lubią się ganiać.
co do molinezji to urodzi w swoim czasie i jeśli będzie miała czystą wodę wszystkie małe przeżyją. nie liczyłbym że przyśpieszenie porodu wpłynie dobrze na małe molinezje.
kaza2
to ja
Zainteresowany
**

gg 5835212

« Odpowiedz #2 : Marzec 16, 2007, 14:04:29 »

tylko co ci zdychają rybki a teraz są ''kotne''?
brzanka składa ikrę więc nie możesz napisać że jest kotna. jeśli jest razem z samcem, a najlepiej z dwoma to nie powinno być problemu z tarłem. po prostu to zrobią  w ogólnym zbiorniku. jeśli chcesz mieć małe to odsadź je do osobnego zbiornika 50-100 litrów lepiej dłuższego niż wyższego bo lubią się ganiać.
co do molinezji to urodzi w swoim czasie i jeśli będzie miała czystą wodę wszystkie małe przeżyją. nie liczyłbym że przyśpieszenie porodu wpłynie dobrze na małe molinezje.

nio  niektóre zdychaja  a  niektóre są kotnie   np molinezja .     a co do  samców  brzanki różowej to miałem  2 i jeden wląsnie zdechł  ide  własnie zaraz do  zoologika po testy nh 3  i 4    czym sie  to  rózni  3 od 4

[IMG]http://images21.fotosik.pl/96/2b06633d2
dami
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 16, 2007, 18:14:03 »

chcesz kupic?? i niewiesz co to jest??
Bosh....

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: