Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « matka siedzi z tyłu 45l + 25l + 30l + 72l całkiem nowe
Strony: 1 [2] 3 4 ... 9
  Drukuj  
Autor Wątek: matka siedzi z tyłu 45l + 25l + 30l + 72l całkiem nowe  (Przeczytany 28994 razy)
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Marzec 22, 2007, 18:26:47 »

Żwirek nie jest w rzeczywistości aż tak jasny jak na zdjęciu; moze faktycznie nie jest najlepszy dla zwartek, ale jakoś rosną i to chyba całkiem nieźle.
Zwartka na środku? Na środku jest microsorium. Rzeczywiście jest za duże i mam zamiar je trochę poprzycinać.
Hygrophila difformis - teraz jest w o wiele lepszym stanie, ale i tak za bardzo mi sie nie podoba, a skoro mówisz, że będzie kłopotliwa, to muszę przemyśleć zastąpienie jej czymś innym.
Mam pokrywę szklaną.
Nie wydaje mi się, żeby nurzańca było za dużo; zwróć uwagę, że odbija się w bocznej ściance, stąd taki efekt. Rotala wygląda mizernie, wiem, ale taką kupiłam; nowe pędy są bardzo pięknie wybarwione, ale jeszcze malutkie.
Grota może Tobie się nie podoba, ale mojemu bojownikowi bardzo Cheesy Zresztą będzie przecież wyglądać inaczej, jak pelia się rozrośnie.

Akwarium jest niedawno założone, więc nie wszystko jeszcze wygląda tak jak powinno.

Z parametrów wody to mierzyłam tylko ph (7,5) i azotany (NO3 brak, NO3 ok. 10). No i oczywiście temperatura 26 stopni.

Na razie nie nawożę; są tylko kulki nawozowe JBL &balls w podłożu.

Samiczek nie będzie. Nie chce mieć masakry.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Ad@m
Zainteresowany
**

Dlaczego ogórek nie śpiewa?

« Odpowiedz #16 : Marzec 23, 2007, 15:30:06 »

A mnie wydaje się bardzo ładnie urządzone Good !. Prawdopodobnie będę mial takie same wymiary Cheesy Szymonw wypisał błędy więc będę wiedział jakich błędów nie popełniać Grin

50l.: 15 gupików pawie oczko, 1 zbrojnik, 1 otocinklus, 2 neonki innesa, 5 molinezji i nieznana liczba ślimaków.
Kliknij: http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=53218
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Marzec 24, 2007, 10:19:01 »

Ładne akwa..Faktycznie fajny bojek Grin Ale ładne podoba mi się Wink

x))
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 16, 2007, 17:46:00 »

Zaszły u mnie pewne zmiany. Bojownik z akwarium 25 litrowego (granatowo-niebiesko-czerwony Spaghetti) został przeniesiony do 45litrowego. Stało się to na skutek śmierci Fantoma (różowo niebieski w ciapki), który mimo pokrywy wyskoczył z akwarium. Stało się to w nocy i kiedy rano go znalazłam, było już za późno Sad

W 45litrowym akwarium zaszły też inne zmiany - wywaliłam grotę a na jej miejsce wsadziłam korzeń z mchem jawajskim. I uważam, ze tak jest o wiele lepiej. Poza tym podsypałam kryptokorynom drobniejszego żwirku i w ogóle posadziłam je na nowo troszkę inaczej.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2007, 18:34:36 wysłane przez matka siedzi z tyłu » Zapisane

adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Sierpień 19, 2007, 04:27:23 »

matko masz 10/10 za baniaczki i 100 na 10 za nick jak zes to wymyslil , i czy na prawde matka siedzi nad tobą?

młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #20 : Sierpień 19, 2007, 08:32:14 »

dla mnie baniaczki super a bojownik ładniuski bardzo zywe kolory ma

akwa:
8L parapeciak
63L krewetkarium w trakcie zakładania
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
Nabijacz
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Sierpień 22, 2007, 12:11:20 »

bardzo ładne. skąd wzięłaś tą niebieską piękność?Huh

Chciałbym mieć własne akwarium i mam pytanko. Czy ktoś nie ma jakiejś strony www albo nie zna sklepu zoologicznego gdzie mógłbym zamówić akwarium o nietypowych wymiarach??? Pisać na PW. Z góry dzięki za odp.
Julka10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Sierpień 24, 2007, 19:30:53 »

Super Aqua!  Good ! A bojownik  Kiss Tongue Cool Bajerrrr  Afro Good !

POdrawiam  papa
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Sierpień 24, 2007, 22:44:21 »

bardzo ładne. skąd wzięłaś tą niebieską piękność?Huh

To prawda, że jest piękny niezwykle Smiley Akurat trafiłam w sklepie na dostawę Cheesy A pochwalę się jeszcze, że od lutego urósł o około 2,5 cm Smiley

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Październik 28, 2007, 22:35:36 »

Wkleiłam najbardziej aktualne zdjęcie całego akwarium 45l.
Po długotrwałych bojach udało mi się wyprowadzić kryptokoryny na prostą, ale musiałam je wykopać, wybrać grubszy żwir, wsypać drobny i w nim zasadzić roślinki jeszcze raz.
Przepiękna rotala wallichii niestety się nie przyjęła Sad
Straciłam też dwie razborki Sad Nie wiem dlaczego, każda miała inne objawy, padły w odstępie ok. 40 dni; pozostałe ryby i krewetki wydają się być w porządku.
Przez jakiś czas (ok. 3 miesięcy) stosowałam CO2 w tabletkach (Sera), ale nie było absolutnie żadnych efektów, w każdym razie nie było pozytywnych, bo odniosłam wrażenie, że nurzańce znajdujące się w najbliższym sąsiedztwie dyfuzora zaczęły marnieć (ale już dochodzą do siebie), więc odstawiłam.

Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #25 : Październik 28, 2007, 22:54:24 »

Straciłam też dwie razborki Sad Nie wiem dlaczego, każda miała inne objawy, padły w odstępie ok. 40 dni; pozostałe ryby i krewetki wydają się być w porządku.

No właśnie, bo na zdjęciu wyraźnie widać, że jest ich 9 Undecided
Bardzo ładne akwarium, kulki nawozowe JBL jak głęboko wciskasz pod korzenie? Pytam, bo też się do nich przymierzam.

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Październik 28, 2007, 23:17:39 »

Staram się na jakieś 2 cm. Każda kryptokoryna dostała własną kulkę. To, plus zmiana żwirku plus kropelka FerroAktiv postawiło w końcu moje zwartki na nogi.

Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #27 : Październik 28, 2007, 23:21:10 »

A widzisz, dobrze wiedzieć  Grin
Wiedzmin też mi kazał podać żelazo. Kulki jbl już je mają. A ile podajesz Ferro Tropicala? Ile to jest ta "kropelka"?

Ale muszę Ci zdradzić, że chciałabym aby moje roślinki wyglądały tak ładnie, jak Twoje  Good !

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #28 : Październik 28, 2007, 23:41:48 »

Kropelka to kropelka Cheesy
Ja podaje nawóz i żelazo w porcjach dziennych, a wiec Ferro -  jedna wykapana z buteleczki kropelka dziennie (wieczorem).

Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Październik 29, 2007, 11:53:39 »

Witam

W Twoim akwarium wszystko mi się podoba  Good ! - od roślin zaczynając a na obsadzie kończąc.
Ładne klimatyczne, zadbane akwa. Same superlatywy - oby więcej takich zbiorników w galerii.
Może żwirek trochę drobniejszy w części dla kryptokoryn - ale to tylko sugestia  Wink
Ładne zdjęcia (główne ciut ciemne- ale se rozjaśniłem na monitorze  Grin ) no i bojownik Ekstra klasa  Good !

pozdr.Torro

P.S.- od pewnego czasu myślę nad akwa biotopowym SA-ale teraz mam powód żeby się dobrze zastanowić czy nie Azja.
Strony: 1 [2] 3 4 ... 9
  Drukuj  

Skocz do: