matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #60 : Październik 02, 2008, 21:25:02 » |
|
Lucky, sadzić tych małych to ja też nienawidzę Nie mam zręcznych małych chińskich paluszków i ciężko mi to idzie. Zresztą i tak nie wiem, jak to z tymi maleństwami będzie, bo mam mało światła. Przymierzam się do wyklejenia pokrywy taśma odblaskowa, ale obawiam się, że to nie wystarczy. Cudaczek jest rzeczywiście prześliczny, ale to zły bojownik, krewetki się go boją.
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #61 : Październik 02, 2008, 21:25:54 » |
|
ahhh akwaria masz śliczne poprostu z bojków najbardziej podoba mi się zorro a z akwarii to chyba to krewetkarium z zorro
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #62 : Październik 02, 2008, 21:30:59 » |
|
A tak a propos Zorra, to jeszcze dodam, że jest bardzo młodziutki, kiedy go kupiłam w czerwcu, miał około 4 cm (łącznie z ogonkiem). Teraz ma mniej więcej 6 cm. Wtedy wcale tak nie wyglądał, tułów był cały ciemnoszary, miał dosłownie tylko kilka refleksów niebieskich u nasady płetw. A płetwy były... hm... białoszare? brudnobiałe? Coś w tym rodzaju. Sprzedawca bardzo się dziwił, że akurat jego chcę kupić i powiedział, że rybka jest w kiepskiej kondycji
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 21:49:13 wysłane przez matka siedzi z tyłu »
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #63 : Październik 03, 2008, 10:36:15 » |
|
Nie mogę się zdecydować, które akwarium bardziej mi się podoba
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #64 : Październik 03, 2008, 11:17:47 » |
|
Ja się zdecydowałem - najbardziej podoba mi się 30 l Bojownik i krewetki. Chętnie obejrzałbym jeszcze jakieś zdjecia tej czarnej wody, bo wygląda interesująco. 45l też jest bardzo fajne .
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #65 : Październik 03, 2008, 12:49:34 » |
|
Wkleiłam troszkę lepsze zdjęcie czarnych wód, ale to trudna sprawa, tam jest naprawdę ciemno.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #66 : Październik 03, 2008, 13:02:53 » |
|
super akwaria mi sie bardzo podoba
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #67 : Październik 19, 2008, 14:23:46 » |
|
Mam pytanko - jak nazywa sie roślinka która jest na tyle w 30l? Akwaria ofc. slicznościowe.
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #68 : Październik 19, 2008, 15:13:08 » |
|
To jezierza mała (najas guadelupensis). Zielsko rośnie tak, że nie nadążam go przycinać. Przy czym wyraźnie rośnie lepiej tutaj, przy słabszym oświetleniu, niż przedtem w 45l, gdzie światło jest lepsze. Tylko trochę się zagloniło na dole no i odstępy miedzy liśćmi są dość duże. Od czasu do czasu (nie za często, bo wymaga to wyjęcia korzenia) dosadzam odcięte szczyty, żeby go zagęścić.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2008, 16:29:13 wysłane przez matka siedzi z tyłu »
|
|
|
|
|
macciek
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #69 : Październik 21, 2008, 07:55:08 » |
|
SUPER AKWA czasami nawet male jest piekne ,bardzo fajne wyslij fotki jak masz je ulokowane czy razem czy kazde osobno ale super
|
|
|
|
|
|
|
renii2
Stały użytkownik
lubimy rybcie (;
|
|
« Odpowiedz #70 : Październik 23, 2008, 20:32:00 » |
|
No rzeczywiście piękności, wszystkie i każde z osobna . Chyba bardzo lubisz bojowniki, co? Ja też, tyle że nie mam już mojego Felka i jakoś nie mogę zdecydować się na drugiego
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #71 : Październik 26, 2008, 19:45:18 » |
|
Mała aktualizacja zdjęcia i opisu akwarium 30l. Rotala rotundifolia została zastąpiona przez żabienicę amazońską, wyleciały micranthemum umbrosum i phoenix moss, stringy moss i microsorium zmieniły troszkę lokalizację, mech jawajski został mocno przystrzyżony i częściowo został zastąpiony przez subwassertang (docelowo chyba zostanie zastąpiony całkowicie). W ciągu 4 miesięcy u mnie Zorro urósł około 3 cm
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #72 : Styczeń 04, 2009, 23:18:41 » |
|
Kolejna aktualizacja 30l Bolbitis pięknie się rozrósł i zasłużył na lepsze wyeksponowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #73 : Styczeń 05, 2009, 20:34:39 » |
|
Fajnie zarosło te 30L Podobają mi się Twoje akwaria
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #74 : Styczeń 05, 2009, 20:47:41 » |
|
Matka szalejesz śliczne te 30l a i 25 l czarne wody coś wspaniałego powodzenia może niedługo nam zrobisz niespodziankę np z 300l akwarium xD pozdrawiam powodzenia
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
|