Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « matka siedzi z tyłu 45l + 25l + 30l + 72l całkiem nowe
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9
  Drukuj  
Autor Wątek: matka siedzi z tyłu 45l + 25l + 30l + 72l całkiem nowe  (Przeczytany 28891 razy)
ryba243
Stały użytkownik

« Odpowiedz #105 : Czerwiec 20, 2009, 13:16:28 »

czarne wody-sliczne Good ! Good ! Good ! Good ! Good ! Good !
ank@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #106 : Czerwiec 21, 2009, 14:32:08 »

masz przepiękne wszystkie akwaria (i sądząc po nazwach własnych: Mroczna Puszcza, Bilbo itp. to chyba czytasz Tolkiena Grin ). i jeszcze piękniejsze bojowniki. ja albo mam pecha albo coś robię nie tak bo każdy następny bojek żyje krócej Cry. ogólnie jestem pod wrażeniem twoich baniaczków. jak ty to robisz? Shocked

akwarium:28 litrów
bojowniki:
Migotek nie żyje od ??. 09.04
Błękitek nie żyje od 10.03.08
Leon nie żyje od 01.01.09
Prince Amroth nie żyje od 10.06.09
obecnie 4 karliki szponiaste i bojek (mam słabość do tych ryb...)
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #107 : Czerwiec 21, 2009, 16:13:20 »

No to jest parę lat prób, błędów, doświadczeń, potknięć i poprawek. Dużo pracy i kupa pieniędzy wywalonych w błoto. Ale po jakimś czasie w końcu zaczyna się mieć efekty, tylko trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia. Albo szczęścia i talentu, ale to chyba akurat nie mój przypadek.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #108 : Czerwiec 21, 2009, 19:17:04 »

Matula nie badz taka skromna  Wink masz talent, szczescie tez, duzo pracy i niemale koszty - a efekty  Good ! Good ! Good !

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #109 : Czerwiec 21, 2009, 22:33:55 »

Bóg zapłać za dobre słowo Grin

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #110 : Lipiec 13, 2009, 17:14:49 »

Troszkę zmieniona obsada - odszedł bojownik, przyszły modrooki gertrudy
Troszkę tez zmian w roślinach, ale w sumie niedużo - hygrophile usunięte, posadzony lotos

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #111 : Lipiec 13, 2009, 19:07:54 »

nie no boskie jest - czy ja aby przypadkiem juz tego nie mówiłam? -no ale nic innego się nie da powiedzieć Smiley skąd masz ten korzeń  Shocked ?

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #112 : Lipiec 13, 2009, 19:23:42 »

Korzeń kiedyś kupiłam na allegro i przepiłowałam na pół, bo był za duży. To jest dolna część. Upiłowany był równo, ale krewetki, a być może również otoski, powyjadały go trochę i teraz są tam pięknie wyżłobione słoje.

W ogóle to dziś rano przeżyłam poważny szok, związany z tym akwarium i z czarnymi wodami, a właściwie z ich mieszkańcami. Przy porannym karmieniu neonów patrzę, i nagle widzę, że na korzeniu coś siedzi. Krewetka babaulti. Zapewne przeniosłam ją niechcący z hydrocotylą z 72l. Żeby było ciekawiej, w wodzie demineralizowanej wyrosła że ho ho Smiley Przeniosłam ją z powrotem i nawet udało mi się ją sfotografować w towarzystwie innej babaulti i kilku redek. Bycza jest Cheesy

MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #113 : Lipiec 14, 2009, 19:28:19 »

Co tu duzo mowic akwa super tylko pozazdroscic....Pozdrawiam.
A kreweta super gigant hehe..
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #114 : Lipiec 14, 2009, 20:55:31 »

Nie boisz się, że lotos za bardzo się rozrośnie? Suoer akwa! Zarośnięte prawie jak moje Smiley a krewecia przypomina moją Amankę. Czemu ją przeniosłaś skoro było jej tam tak dobrze? Może trzeba było dołączyć do niej kilka towarzyszek? Nie chcesz mieć tam kreweci? A swoją drogą jeśli na Babaulti tak ładnie podziałały czarne wody, to gdyby tam wpuścić Amanki dorosłyby chyba do rozmiarów kota Smiley

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Xmodsss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #115 : Lipiec 14, 2009, 21:03:57 »

No no akwarium b.ładne
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #116 : Lipiec 14, 2009, 21:17:51 »

Czemu ją przeniosłaś skoro było jej tam tak dobrze? Może trzeba było dołączyć do niej kilka towarzyszek?  
No wiesz, wcześnie rano było, ja byłam zaspana, ona mnie kompletnie zaskoczyła i zadziałałam jakos tak odruchowo. Potem żałowałam i tez sobie pomyślałam, że może trzeba było zamiast ją przenosić, to dołożyć jej parę koleżanek/kolegów.
Chociaż z drugiej strony to jednak czarne wody i babaulti tam być nie powinno.

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #117 : Wrzesień 04, 2009, 20:50:44 »

Super masz te akwaria. Tylko pozazdrościć.

250L słodkie
540L + 112L morskie
Archon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #118 : Wrzesień 05, 2009, 13:21:15 »

Fantastycznie wyglądają Twoje zbiorniczki. Naprawdę rewelacja.
Może i mój kiedyś będzie chociaż troszkę podobny Tongue
Pozdrawiam.

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #119 : Wrzesień 05, 2009, 14:03:51 »

W 30 ostatnio mam trochę problemów niestety... padły mi yellowki Sad pojawiły się glony  Sad  nie w jakichś ilościach katastroficznych, ale wkurzają mnie, bo nie jestem przyzwyczajona...  Nie wiem, z czego to wszystko wynikło, to znaczy mam podejrzenia, że krewetkom zaszkodziła zmiana nawozu, bo z powodów finansowych byłam zmuszona kupić inny niż zawsze używam. Już go odstawiłam i wróciłam do starego, ale w międzyczasie pojawiły się te cholerne glony... nie wiem, czy to skutek braku krewetek, czy zmiany świetlówki, czy może wszystko ma jeszcze związek z letnimi upałami...

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9
  Drukuj  

Skocz do: