ryba243
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #105 : Czerwiec 20, 2009, 13:16:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ank@
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #106 : Czerwiec 21, 2009, 14:32:08 » |
|
masz przepiękne wszystkie akwaria (i sądząc po nazwach własnych: Mroczna Puszcza, Bilbo itp. to chyba czytasz Tolkiena ). i jeszcze piękniejsze bojowniki. ja albo mam pecha albo coś robię nie tak bo każdy następny bojek żyje krócej . ogólnie jestem pod wrażeniem twoich baniaczków. jak ty to robisz?
|
|
|
|
akwarium:28 litrów bojowniki: Migotek nie żyje od ??. 09.04 Błękitek nie żyje od 10.03.08 Leon nie żyje od 01.01.09 Prince Amroth nie żyje od 10.06.09 obecnie 4 karliki szponiaste i bojek (mam słabość do tych ryb...)
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #107 : Czerwiec 21, 2009, 16:13:20 » |
|
No to jest parę lat prób, błędów, doświadczeń, potknięć i poprawek. Dużo pracy i kupa pieniędzy wywalonych w błoto. Ale po jakimś czasie w końcu zaczyna się mieć efekty, tylko trzeba mieć dużo cierpliwości i samozaparcia. Albo szczęścia i talentu, ale to chyba akurat nie mój przypadek.
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #109 : Czerwiec 21, 2009, 22:33:55 » |
|
Bóg zapłać za dobre słowo
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #110 : Lipiec 13, 2009, 17:14:49 » |
|
Troszkę zmieniona obsada - odszedł bojownik, przyszły modrooki gertrudy Troszkę tez zmian w roślinach, ale w sumie niedużo - hygrophile usunięte, posadzony lotos
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #111 : Lipiec 13, 2009, 19:07:54 » |
|
nie no boskie jest - czy ja aby przypadkiem juz tego nie mówiłam? -no ale nic innego się nie da powiedzieć skąd masz ten korzeń ?
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #112 : Lipiec 13, 2009, 19:23:42 » |
|
Korzeń kiedyś kupiłam na allegro i przepiłowałam na pół, bo był za duży. To jest dolna część. Upiłowany był równo, ale krewetki, a być może również otoski, powyjadały go trochę i teraz są tam pięknie wyżłobione słoje. W ogóle to dziś rano przeżyłam poważny szok, związany z tym akwarium i z czarnymi wodami, a właściwie z ich mieszkańcami. Przy porannym karmieniu neonów patrzę, i nagle widzę, że na korzeniu coś siedzi. Krewetka babaulti. Zapewne przeniosłam ją niechcący z hydrocotylą z 72l. Żeby było ciekawiej, w wodzie demineralizowanej wyrosła że ho ho Przeniosłam ją z powrotem i nawet udało mi się ją sfotografować w towarzystwie innej babaulti i kilku redek. Bycza jest
|
|
|
|
|
|
|
MariuszW
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #113 : Lipiec 14, 2009, 19:28:19 » |
|
Co tu duzo mowic akwa super tylko pozazdroscic....Pozdrawiam. A kreweta super gigant hehe..
|
|
|
|
|
|
|
Esmi
Bywalec
Cave hominem
|
|
« Odpowiedz #114 : Lipiec 14, 2009, 20:55:31 » |
|
Nie boisz się, że lotos za bardzo się rozrośnie? Suoer akwa! Zarośnięte prawie jak moje a krewecia przypomina moją Amankę. Czemu ją przeniosłaś skoro było jej tam tak dobrze? Może trzeba było dołączyć do niej kilka towarzyszek? Nie chcesz mieć tam kreweci? A swoją drogą jeśli na Babaulti tak ładnie podziałały czarne wody, to gdyby tam wpuścić Amanki dorosłyby chyba do rozmiarów kota
|
|
|
|
Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
|
|
|
Xmodsss
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #115 : Lipiec 14, 2009, 21:03:57 » |
|
No no akwarium b.ładne
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #116 : Lipiec 14, 2009, 21:17:51 » |
|
Czemu ją przeniosłaś skoro było jej tam tak dobrze? Może trzeba było dołączyć do niej kilka towarzyszek?
No wiesz, wcześnie rano było, ja byłam zaspana, ona mnie kompletnie zaskoczyła i zadziałałam jakos tak odruchowo. Potem żałowałam i tez sobie pomyślałam, że może trzeba było zamiast ją przenosić, to dołożyć jej parę koleżanek/kolegów. Chociaż z drugiej strony to jednak czarne wody i babaulti tam być nie powinno.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #117 : Wrzesień 04, 2009, 20:50:44 » |
|
Super masz te akwaria. Tylko pozazdrościć.
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
Archon
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #118 : Wrzesień 05, 2009, 13:21:15 » |
|
Fantastycznie wyglądają Twoje zbiorniczki. Naprawdę rewelacja. Może i mój kiedyś będzie chociaż troszkę podobny Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #119 : Wrzesień 05, 2009, 14:03:51 » |
|
W 30 ostatnio mam trochę problemów niestety... padły mi yellowki pojawiły się glony nie w jakichś ilościach katastroficznych, ale wkurzają mnie, bo nie jestem przyzwyczajona... Nie wiem, z czego to wszystko wynikło, to znaczy mam podejrzenia, że krewetkom zaszkodziła zmiana nawozu, bo z powodów finansowych byłam zmuszona kupić inny niż zawsze używam. Już go odstawiłam i wróciłam do starego, ale w międzyczasie pojawiły się te cholerne glony... nie wiem, czy to skutek braku krewetek, czy zmiany świetlówki, czy może wszystko ma jeszcze związek z letnimi upałami...
|
|
|
|
|
|
|
|