|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #46 : Maj 15, 2007, 22:29:50 » |
|
Bardzo fajne.
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
huberecik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #47 : Maj 16, 2007, 06:42:42 » |
|
Ładne akwarium. Bardzo mi się podoba ten gąszcz.
|
|
|
|
|
|
|
akwa209
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #48 : Maj 16, 2007, 07:35:59 » |
|
To jest gałęzatka.
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz26
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #49 : Maj 16, 2007, 09:38:13 » |
|
Ładne akwa
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #50 : Maj 16, 2007, 13:15:53 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2007, 18:40:23 wysłane przez Magdallenah »
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #51 : Maj 16, 2007, 19:33:57 » |
|
Magdallenoh, na prawde sliczne akwa ci wyszlo. IMHO jedno z najladniejszych w tej klasie wielkosciowej tu na forum. Osobiscie dostrzegam wielka roznice miedzy starym a nowym. W nowym widac o wiele wiecej "mysli aranzacyjnej" niz w starym. Na pierwszym planie czysta plaza i optymalny podzial na drugi i trzeci plan. Pelia jako centum uwagi. Jesli to rzeczywiscie mini-pelia to jeszcze lepiej (rarytas) ale na zdjeciach troche slabo widac. PS: Galezatka daje sie delikatnie rozwinac i do czegos przyczepic. Rozrasta sie wtedy szybciej i po pewnym czasie zaczyna sie dzielic. Bardzo ciekawa roslinka (glon hodowlany) Mysle tylko, ze w tym akwa - zwlaszcza na tej "plazy" - drobniutki bilay piasek lepiej by sie prezentowal, ale to nie takie wazne.
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #52 : Maj 16, 2007, 19:42:54 » |
|
Mysle tylko, ze w tym akwa - zwlaszcza na tej "plazy" - drobniutki bilay piasek lepiej by sie prezentowal, ale to nie takie wazne. Wiesz ale ja nie chce za bardzo piasku bo po pewnym czasie zrobi sie ciemny i neony mogą się nie swojo czuć. Ale dzięki za sugestie Ciesze że sie podoba P O Z R O ZAPRASZAM DO 1 POSTU. WREŚCIE MOJE MALUTKIE MINIAKWA
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2007, 08:08:11 wysłane przez Magdallenah »
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Ariadne
Stały użytkownik
12079834 moje prywatne gg
|
|
« Odpowiedz #53 : Maj 17, 2007, 20:42:16 » |
|
ojojojoj KuraNioska niezla dzungla <good>heheh akwa super extra ale [wymoderowano] do [wymoderowano] to akwa bylam u niej w domu i widzialam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naruszenie 1 pkt. i 6 pkt. (trzeci apostrof) Regulaminu forum. Ariadne otrzymuje ostrzeżenie: 5 dniowy tryb moderowany, myślę że wystarczy aby zapoznać się z zasadami obowiązującymi na forum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2007, 22:09:13 wysłane przez Sebastian »
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #54 : Maj 18, 2007, 18:23:08 » |
|
Hehe! Oj Ada, Ada… Niezła dżungla Mam do was 1 pytanie odnośnie miniakwarium. 1) Ile, kiedy, jakie krewetki sobie załatwić Zastanawiam się nad Red cherry albo cristal Red. Ok. pięciu, sześciu… Za jakieś 2-3 tygodnie… Jak myślicie, da się załatwić PS: KuraNioska moje pseudonim artystyczne BEZ SKOJARZEŃ
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #55 : Maj 18, 2007, 19:37:21 » |
|
KuraNioska, świetne!
Czekam na zdjęcia malucha a tymczasem odnośnie krewetek: do mojego box-a wsadziłam krewetki jak tylko ph spadło poniżej 10 i do teraz żyją ale używałam dojrzałego podłoża (ok tydzień, jedna nawet wylinkę przeszła i ciągle się obżerają bo mi się nitki rzuciły ale udało sie je opanować za pomocą narybku gupika, 2 krewci i codziennych 50% podmianek). Jeśli uda Ci się w miarę ustabilizować parametry a NO2 będzie niemierzalne to można spróbować z jakimiś kamikaze.
Powodzenia, Emi
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #56 : Maj 18, 2007, 19:43:40 » |
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #57 : Maj 18, 2007, 20:08:05 » |
|
No zdjęcia fatalne. Spróbuj na statywie (kupa książek na krześle też jest dobra) bez lampy błyskowej i przy zgaszonym świetle w pokoju. Powinny wyjść lepsze. Gratuluję pomysłu i odwagi w zakładaniu tak małego zbiorniczka. Jak się roślinki rozrosną będzie wyglądać rozkosznie. Na razie jednak dorzuciłabym jeszcze troszkę roślin przynajmniej na początek. Potem możesz je wywalić ale na razie przydadzą się jako stabilizatory PS. Na pw podsyłam Ci zdjęcie mojej eksperymentalnej 3 l kostki Ech chciałabym mieć 12 l miejsca na zabawę....zamiast 3.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #58 : Maj 18, 2007, 20:11:53 » |
|
Poczekamy-zobaczymy dziś aqva-light mi wysłali "sprzęcior" i czekam do pona Bedzie lepiej PS: Czekam na kosteczke
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2007, 20:09:52 wysłane przez Magdallenah »
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 10, 2007, 20:11:28 » |
|
Sorry koledzy za mały OUT, ale chciałam wam przedstawić moje nieszczęsne akwa po zmianie, która została wymuszona przeze mnie, rodzinę i częściowo moje małe Amerykanki (ryby ofk). Ryby były bardzo jakieś takie biedne…. I musiałam im zmienić podłoże . Niestety maluszki musiały przeżyć (cudem) calutki dzionek w parolitrowym garnku… hehe. Ale co przecież za coś daje im to akwarium… WIEM, WIEM PRZY RZEKAM TO BYŁA OSTATNIA TAK DUŻA ZMIANA W HISTORII AKWARIUM-pewnie na mnie nakrzyczycie, że znów coś zmieniam-nie dziwcie się kobieta (nastolatka tym bardziej) zmienną jest. Mam nadzieje, że nie kosztem moich stworzonek Moimi celami było głównie zmienienie na żyźniejsze podłoże i posadzenie roślin na min. Nowej malutkiej górce roślin… No i zapewnienie kryjówek rybkom. Mieliśmy dużo roboty, ale była ona jakże przyjemna. W tym momencie roślinki nie są zbyt duże-na razie, więc proszę o wyrozumiałość, bo dopiero za miesiąc będzie można coś powiedzieć.. Roślinki powinny się rozrosnąć przy moim oświetleniu i bimbrownią (troszkę szwankuje-ale może zrobię nową) ZAPRASZAM DO 1 POSTU
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2007, 20:16:21 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
|