Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 11, 2007, 19:04:06 » |
|
Nie nie głupie... "Heniek" to taka... żartobliwa nazwa hemianthusa callitrichoides (chce tego) lub micranthemoides (sorry ale linki nie działały/znajdz sobie na holenderskich fote)
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2007, 19:06:10 wysłane przez Magdallenah »
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
splendens
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #76 : Czerwiec 11, 2007, 22:32:02 » |
|
Bardzo ładne i zadbane! Mogłoby być wieksze to akwa, az sie samo prosi! No i proste najlepiej Nie wiem, jakos tak nie przepadam za wypukłymi szybami - zbyt znieksztalcaja obraz. 12 za to bardzo ciekawie sie zapowiada. Rob fotki wieczorem kiedy tylko akwa daje swiatlo i bez lampy a zdjecia beda ladniejsze l Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
|
« Odpowiedz #77 : Czerwiec 11, 2007, 22:34:40 » |
|
Bardzo ładne i zadbane! Mogłoby być wieksze to akwa, az sie samo prosi! No i proste najlepiej Nie wiem, jakos tak nie przepadam za wypukłymi szybami - zbyt znieksztalcaja obraz. 12 za to bardzo ciekawie sie zapowiada. Rob fotki wieczorem kiedy tylko akwa daje swiatlo i bez lampy a zdjecia beda ladniejsze l Pozdrawiam! Hej splenderos nie widziałeś, a raczej nie czytałeś, że Madzia nie może się doprosić o większe akwa
|
|
|
|
|
|
|
splendens
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 11, 2007, 22:37:27 » |
|
No to ściepa! Nie no na serio, litraż i metraż jakoś Ją ogranicza, a ma dziewczyna zapal i bakcyla
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
|
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 11, 2007, 22:39:08 » |
|
No to ściepa! Nie no na serio, litraż i metraż jakoś Ją ogranicza, a ma dziewczyna zapal i bakcyla Tak, ale ma też rodziców
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 12, 2007, 12:44:35 » |
|
Wiece co rodzice by mi pozwolili ale ja... troszke sie obawiam że nie poradziłambym sobie... ale taką 112 lub 160l to bym chciała ale rodzice narzekają że miejsca brak no i kasy trzeba dużo... no bo nie ma ładnego zbiornika bez roślin (aby żyły to już butla co2, oświetlenie, nawozy), podłoża (najlepiej ADA-ale beeez przesady), ryb (zbrojniki przede wszstkim-które bardzo chce) no ale przecież na głowie se tego nie postawie
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 12, 2007, 13:56:41 » |
|
Nie daj się złapać Madziu w pułapkę marketingu i sklepowej nagonki i nie kupuj wszystkiego co tylko markowe bo "pewnie jest lepsze, skoro kosztuje 3 razy więcej". Rośliny wbrew pozorom można ślicznie utrzymać na bimbrowni, świetlówkach philipsa, nawozach nie-ADA i zwykłym żwirku z pałeczkami nawozowymi - trzeba tylko pomysłów a jak widzę Tobie ich nie brakuje
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 13:58:14 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
akwa_man
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #82 : Czerwiec 12, 2007, 14:12:05 » |
|
Skoro ten baniak prezentuje się tak ładnie, to już sobie wyobrażam takie 112l. w wykonaniu Magdallenah . To na pewno było by CUDO .
|
|
|
|
|
|
|
Torro
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #83 : Czerwiec 12, 2007, 14:54:42 » |
|
Witam 100% racji Emi-to już nie można mieć normalnego akwa -jak szkło to najlepiej optyczne -jak roślinki to CO2 a to tego komputery i 100 czujników -zwykły żwirek -nie... tylko substrat -itd,itd- marketing jest po to żeby sprzedać jak najwięcej a nie to co potrzebne -przecież nie każdemu rowerzyście jest potrzebny rower do ścigania za 20 000 zł liczy się pomysł pozdr. Torro Sorry za OT-ale nie mogłem się powstrzymać napisałem to dlatego ponieważ mój tata miał akwa i w domu i w pracy ze zwykłym żwirkiem, filtr własnej roboty albo zwykły delfin(starsi pamiętają ) zwykłe świetlówki z żarówkami a rybki i roślinki rosły że hej... P.S- Magda mam nadzieję ze nie zaśmiecam Ci wątku (jeżeli tak to proszę wykasować)
|
|
|
|
|
|
|
|
akwa_man
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #85 : Czerwiec 12, 2007, 19:45:21 » |
|
Magdallenah po prostu wszyscy by chcieli żebyś miała większe pole do popisu Z Twoja wyobraźnią powstało by na pewno extra
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #86 : Czerwiec 22, 2007, 11:50:25 » |
|
Mam takie pytanie co zrobiłaś z tamtymi roślinami z poprzedniego akwa.
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
wisnia_gc
|
|
« Odpowiedz #87 : Czerwiec 22, 2007, 12:56:09 » |
|
Takie rzeczy pisze sie na priv
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #88 : Czerwiec 22, 2007, 12:58:23 » |
|
Pare zostawiłam i wyplewiłam a większość wywaiłam lub... dałam do naczynie gdzie sie ukorzeniają Pare roślinek dadałam ukorzenione z naczynka (anubiasa niskeigo, i jednego taivanka mossika) wkrótce z naczyńka dojcie jedna altrnatera z korzonkami aa i dodałam heńka-hehe sadzonke za darmo z akwa holenderskich.pl-taki autograf Wisienko każdy może znać moją odp. tym bardziej że pisze o nich
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)