wlodek88
Nowy

|
 |
« : Kwiecień 05, 2007, 15:36:43 » |
|
mam akwarium 72l na poczatku chcialem same neonki ale po dluszym zastanowieni uwazam ze zgina w tym akwarium jakie ryby proponujecie do mego akwarium z neonkami
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 05, 2007, 15:52:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 05, 2007, 21:49:32 » |
|
A może haremik bojowników?
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Pykacz
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 05, 2007, 23:02:47 » |
|
Witam. Ja bym ci proponował kilka Gupików, jakieś Glonojady i może jeszcze Suma. Oczywiście zrobisz jak będziesz uważał to tylko propozycje.
|
|
|
|
Moje akwa 26L 2xGupik 1xSum (zwykły) 1xSum Afrykański 2xGlonojad (zwykły) 6xPielęgnica Zebrowata
|
|
|
anika
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2007, 22:13:36 » |
|
Może oprócz neonek dokup jeszcze parę sztuk platynek(zmienniak plamisty),może 3 lub 4 szt bo potem Ci się rozmnożą, mają ładny pomarańczowy kolor co fajnie wygląda w akwarium. I na dno ekipę sprzątającą-ok 6 szt kirysków-nie mniej bo to rybki stadne.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Gordon
Zainteresowany

I&I... only one truth
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 07, 2007, 09:04:11 » |
|
mam akwarium 72l na poczatku chcialem same neonki ale po dluszym zastanowieni uwazam ze zgina w tym akwarium jakie ryby proponujecie do mego akwarium z neonkami Neonki to nie taki zły pomysł.. jesli planujesz ładne roślinne akwa... np jakiegos buszowatego holendra to duża ekipa neonów na tle takiego buszu będzie pięknie wyglądać. Jesli chcesz taką ekipe neonków to na dno może3sz zapodac jakies 5 kirysów żeby jako tako czyściły.... no i to mogło by być wszystko. Do takiegho akwa to jest sporo gatunków które sie nadają.. mozna wymieniac wiele kombinacji, jesli zmieniłeś plany i nie chesz samych neonów.
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
Julka10
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 08, 2007, 11:55:26 » |
|
Nie kupuj Bojownika, bo jeżeli bedziesz miał welony to Ci je poobgryza. Sama tak miałam. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
AgnieszkaMarcin
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 10, 2007, 22:23:24 » |
|
Prosze o porade jakich rybek nie powinnam miec w akwarium,abym mogla miec skalary.Dostalam 4 skalary,a mam akwarium ogolne 160 litrow w ktorym mam 7 kiryskow,2 zbrojniki niebieskie,5 black molly,2 zlote molinezje,1 gurami plamistego,2 pretniki miodowe,3 zmienniki plamiste,2 mieczyki hellera,1 srebna molinezje,4 neonki,4 mlode karasie.Okolo 15 malych gupikow przenioslam juz do 30 litrowego akwarium.
|
|
|
|
|
|
|
raduciou
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 10, 2007, 23:17:28 » |
|
a jak wysokie masz te akwa? minimum dla skalarów to 50 cm (albo 45 - nie pamiętam) Karasie przenieś do zimnego (nieogrzewanego) akwarium bo to rybcie zimnolubne do tego rosną niezłe bydlaki i bardzo ale to bardzo brudzą ze względu na szybką przemianę materii do tego neonek powinno być min 6-8 bo to stadna rybka. Radziłbym oddać troszke rybek i zdecydowac sie na jakąs konkretną obsadę 
|
|
|
|
kontakt: gg:4268378
|
|
|
AgnieszkaMarcin
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 10, 2007, 23:32:53 » |
|
Dobrze,ze sie upewnilam,mam 47 cm wysokie akwarium.Musze je pomiezyc dokladnie,bo wydaje mi sie,ze jest wieksze niz 160 litrow.Male karasie to pozostalosci,bo ich rodzice plywaja juz w stawku.Za pare dni te tez tam zamieszkaja.Neonki to gratis do akwa,odkupilam je inaczej poplynelyby do ubikacji.Maja ponoc juz 2 lata.Spokpjna emeryturka u mnie ... Czy skalary mozna hodowac z molinezjami i gurami,taka obsada by mi pasowala.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2007, 23:38:41 wysłane przez AgnieszkaMarcin »
|
|
|
|
|
|