Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Co sądzicie o tym zestawie Filtus Butla CO2 1000ml + dyfuzor ???
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co sądzicie o tym zestawie Filtus Butla CO2 1000ml + dyfuzor ???  (Przeczytany 9105 razy)
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 23, 2007, 19:40:24 »

A ja się zapytam gdzie takie butle się nabija, bo u mnie w mieście to chyba niema czegoś takiego, tylko gaz moge nabić. Angry

ponoc na jakichs stacjach bezynowych, bo podobno tiry potrzebuja CO2 do chlodziarek czy cos. A jak nie to jakis serwis gasnic - to musi byc chyba w kazdym miescie.

A z bimbrownia naprawde nie ma wiele roboty. Wszystko jest opisane w tym przyklejonym watku. trzeba tylko przewiercic 2 otworki w jednej zakretce i 1 w drugiej, przeciagnac odpowiednio wezyki i zasmarowac silikonem i zostawic na dzien. (to jest 5 minut roboty) A robienie zacieru to tylko za pierwszym/drugim razem troche "nowe" a potem to idzie jak robienie herbatki!
 papa

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 23, 2007, 20:22:28 »

A na długo taka butla 1.5kg. starcza do aqw. 126l. niezbyt dużo mam tam roślinek:( A i warto kupować taką butle przy moim nędznym oświetleniu 2X18wat???
Odp. bo niewiem w co najpierw zainwestować pokrywa 4X18wat, czy butla? 

Do zmiany/poprawy wiadomości używaj opcji "Edytuj", nie pisz ciągu kolejnych wiadomości po sobie
13 pkt. Regulaminu Forum Dyskusyjnego Wodnego Świata

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2007, 15:31:32 wysłane przez Sebastian » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 24, 2007, 07:30:13 »

Ja mam 3x18W i butlę i roślinki rośną miodnie. Przy 2x18 to możesz spokojnie bimbrownię postawić z dzwonem a kiedyś dołożyć 2 rury i po jakimś czasie kupić butlę.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: