mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 15, 2007, 20:56:03 » |
|
Wiesz to moje zdanie, nie wiem niech jeszcze inni doświadczeni się wypowiedzą, ale u mnie w akwa szybko bojownik zaczął atakować inne ryby
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
skoti
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 15, 2007, 20:59:33 » |
|
Wiesz to moje zdanie, nie wiem niech jeszcze inni doświadczeni się wypowiedzą, ale u mnie w akwa szybko bojownik zaczął atakować inne ryby
mój bojek pływa spokojnie z innymi rybami i nic im nie robi chociaż balem sie że mi gupiki bedzie podgryzał ale nic im nie robi
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 15, 2007, 21:03:45 » |
|
Ale u mnie zaczepiał właśnie prętnika karłowatego
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 15, 2007, 21:12:01 » |
|
to jeszcze sie zapytam w zoologu ale z tego co slyszalam to sa to lagodne ryby a agresywne tylko w stosunku do samcow ze swojej rasy. moze miales jakiegos z bardzo wrednym charakterem
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 15, 2007, 21:15:50 » |
|
Prawdopodobnie, bojowniki ładne??!! One są PIĘKNE!! Jakbym mógł to bym sam go kupił, ale niestety obawiam się znowu wojny
|
|
|
|
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 15, 2007, 21:23:43 » |
|
powiedzialam ze sa lagodne, przeciez wiem ze sa piekne inaczej bym go nie chciala
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 15, 2007, 21:32:57 » |
|
Sorka, hehe źle przeczytałem to życze powodzenia z bojownikiem
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 16, 2007, 08:14:16 » |
|
Paupuk, puściutko tam troszkę... Koniecznie daj jakąś jednolitą tapetę bo te kable troszkę szpecą. Dokup jeszcze roślin na tyły. Może jakiś korzonek? Akwa zapowiada się ciekawie Pozdrawiam, Emi
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
dgrze
Nowy
|
|
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 16, 2007, 13:01:13 » |
|
ja jednak bojownika bym nie dodawal pretniki i bojownik to ta sama rodzina, obie ryby zachowuja sie bardzo podobnie (sposob plywania, jedzenia, nawet ubarwienie i stroszenie pletw gdy czyms sie zdenerwuja lub chca odstraszyc rywala) wiec bojownik moze wziasc pretniki za rywali w akwarium, final moze byc taki ze dojdzie do bojek, albo stalego przeganiania sie. Niby to teoria, ale lepiej dmuchac na zimne, i niepotrzebnie nie przysparzac stresu rybkom
|
|
|
|
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 16, 2007, 17:07:24 » |
|
a jaka roslinke moglabym dac na tyl? bo ja to sie tak srednio orientuje w roslinkach
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 16, 2007, 18:17:20 » |
|
Hm... nie wiem jak to się nazywa, ale to taka wysoka trawa bardzo fajny efekt kilka takich dają
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
|
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 16, 2007, 20:44:25 » |
|
nurzaniec (valisneria) ta trawa sie nazywa. To jest szybko rosnaąca roślina wiec może być
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 16, 2007, 20:45:17 » |
|
I bardzo ładna
|
|
|
|
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 16, 2007, 21:08:33 » |
|
dzieki wielkie w najbliszym czasie udam sie do sklepu i poszukam te roslinki dziekuje wszystkim za odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 16, 2007, 21:13:27 » |
|
Też w niedziele się wybieram na giełde :D po otoski i roślinki, niestety u mnie tej trawy już nie ma i też ją chyba kupię :D
|
|
|
|
|
|
|
|