Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « 15l - kosteczka ryuboku -- 65l iwagumi- SebastianW
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19
  Drukuj  
Autor Wątek: 15l - kosteczka ryuboku -- 65l iwagumi- SebastianW  (Przeczytany 92980 razy)
SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #135 : Czerwiec 03, 2009, 20:28:20 »

Witam

Sory za post pod postem.

Właśnie zaczęło powstawać moje akwa ze szkiełka OW. Narazie mam dno + kamole do wystroju. Chcę je utrzymać w stylu nature iwagumi. Z roślinek będzie mały henio (miała być glosia ale cóż, lepiej henio będzie pasował), średni henio, sitowie i mech na dużyym kamieniu. Sprzęt z 63ki.

No i fotosik narazie bez wody ale to już coś Wink

Pozdrawiam
Sebastian

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #136 : Czerwiec 03, 2009, 20:31:56 »

ŁAŁ. Teraz na prawdę widzę , że wszystko zależy od podłoża... super.
artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #137 : Czerwiec 04, 2009, 06:15:43 »

WoW Ładnie wygląda   Wink
haes
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #138 : Czerwiec 04, 2009, 07:54:21 »

Kolejny świetny wystrój akwarium w twoim wykonaniu Smiley

Albixxx
Zainteresowany
**

Może kiedyś...

« Odpowiedz #139 : Czerwiec 04, 2009, 10:31:52 »

Akwaria świetne- pozazdrościći...

shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #140 : Czerwiec 05, 2009, 10:02:32 »

No i znowu będzie pięknie, brawo. Co to za kamienie? (W jurze krakowsko-częstochowskiej, można podobne klimaty obejrzeć na powietrzu Wink. )

Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #141 : Czerwiec 05, 2009, 10:28:29 »

Napisałeś:
"Poddaję się osądowi i  czekam na baty

Proszę o rady i krytykę"

Myślę, że to raczej Ty powinieneś radzić innym. Awaria masz śliczne. Kolejna aranżacja z kamieniami już widać, że będzie wspaniała. Powodzenia.

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #142 : Czerwiec 06, 2009, 10:31:17 »

Piterix zgadzam się z Tobą to Sebastian powinien radzić innym Już raz pisałem ale napisze jeszcze raz akwa masz PIĘKNE  Grin Grin Grin
SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #143 : Czerwiec 06, 2009, 13:59:57 »

Witam

Cieszy mnie bardzo, że akwaria się podobają.

Z tymi radami to bywa różnie. Akwarystyką roślinną zajmuję się niecały rok (w sierpniu moje pierwsze akwa osiągnie ten wiek - 63l). Narazie się uczę chodowli roślin, a twór który obecnie projektuję będzie takim małym sprawdzianem. Roślinki, które zamieżam tam posadzić są wymagające, ale myślę, że już znam na tyle ich potrzeby, by ta wiedza pozwoliła mi dobrze poprowadzić akwarium. Oczywiście nie skupiam się na samych roślinach - coś tam też popływa;). Krewecie, neony, microrasbory, kiryski panda, otoski. Coś z tych gatunków.
Powracając do rad - mam jedną - warto najpierw wszystko dokładnie i kilka razy przemyśleć i nie robić niczego pochopnie. Wiem, że chęć posiadaniia akwarium u niektórych jest na tyle silna, i po wróceniu z akwarystycznych zakupów po godzinie już w szkiełku coś pływa (pamiętam doskonale te czasy - podobnie zaczynałem , aż wstyd się przyznać). Niestety nie raz kończy się to różnymi problemami. Tak więc myślmy, planujmy, podglądajmy innych i słuchajmy rad a napewno losy baniaczków będą bardziej kolorowe.

Pozdrawiam
Sebastian

SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #144 : Czerwiec 07, 2009, 17:28:56 »

Witam

Powróćmy do nowego projektu. Troszkę kamoli wywaliłem, henio mały może zastąpie glosią (tej mam dużo, a henia muszę kupić)

Foto koncepcji

Jak ktoś ma inne pomysły to proszę o rady.

Pozdrawiam
Sebastian

PS. To mój pierwszy rozrysowany plan. Sporo piwa się  przelało abym to wypłodził Wink

Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #145 : Czerwiec 08, 2009, 18:55:10 »

Zrezygnowałam bym z mchów, w zamian więcej blyxy. A tył (duży henio lub bacopa Cheesy) obsadziłabym rotalą green.

Pozdrawiam, Magda.
SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #146 : Czerwiec 27, 2009, 16:42:57 »

Witam po kilku dniach przewy

Postanowiłem pokazać kilka zdjęć moich żyjątek zamieszkujących 63kę. Wszystko pięknie się choduje aż trudno likwidować. A OW w szafie czeka Wink Jedyny problem z akwa to liczba gupików  - plęgną się na potęgę i nawet małe nie są zjadane. Odławiam a one z chwastów wyłażą i dalej i ch coraz więcej.

shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #147 : Czerwiec 27, 2009, 17:15:19 »

Wpuść piranię  Grin

SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #148 : Lipiec 02, 2009, 23:26:20 »

Witam

Wpuść piranię  Grin

Nie puszczę - mam amatora, który odziedziczy stadko Wink

Właśnie rozpocząłem przygodę z iwagumi.
Do mojego OW wlałem nieco wody (jakieś 45l), coś posadziłem, zapuściłem tetrę (EX600), zaświeciłem belkę hagena 2 x 24W po małym tuningu Wink i rozpocząłem chodowlę. Troszkę zmienię ustawienie kamieni - trzy po lewo - środkowy wywale, a za nim wyleci ten mniejszy z przodu po prawo. Z roślinek jest glosia, blyxa taiwan moss i microsorium pteropus windelov.

No i foto po ok 2h po zalaniu. Filterek i część wody z 63ki.

Pozdrawiam
Sebastian

shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #149 : Lipiec 03, 2009, 09:05:20 »

Bjuuutiful! Ja bym już nic nie wyrzucał. Wszystko jest ok.

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19
  Drukuj  

Skocz do: