@asagoth Gurami mam od maleńkości, tzn miały 3-4 cm jak je wpuściłem do pozostałej obsady, mam nadzieje ze się przyzwyczaiły i nic im nie zrobią, ale jestem przygotowany na to ze pewnego razu mogę już nie znaleźć krewetek.
Są pewne plany które przewidują zakup zbiornika 30-50 litrów przeznaczonego na krewetkarium, ale to dopiero jesienią, mam nadzieje ze do tego czasu wytrzymają całe i zdrowe.
przemo600v Jest obsadzony, jeszcze niskimi roślinkami, ale faktycznie masz racje, moze tą dużą (co rośnie w centralnym punkcie aqua) Cryptocoryne wendtii green dać za korzen, a Lotosa i Żabienice troszkę cofnąć,
Hemianthus niezle sie rozrasta, przy każdej wymianie wody obcinam i ukorzeniam kilka gałązek,
Po ostatnim wycięciu Nurzanca, Ludwigia sie wzięła i wypuszcza w koncu nowe listki, zamiast nurzańca planuje kupić rogatka lub moczarkę.
@dobraf Jakoś boje się wyłączyć napowietrzanie, myśle że mam za słabe oświetlenie i roślinki sobie nie porządzą z produkcją tlenu,
Doniczka wyleciała, mieliście racje, (jak zawsze) tak jest lepiej
Zamiast niej poszedł kamyk owinięty siatką po owocach i Wgłębką wodną, jednak teraz niewiele jej tam pozostało, albo siatka była za rzadka albo przy glonojadach nie da sie tego zrobić.
----------------------------------------------------------
Plany na przyszłość- Oddanie największego glonojada
- Kupno kilku Amano do tego zbiornika
- Zakup krewetkarium ok 40l
- Przeniesienie Red cherry i kilku Helenek do mniejszego zbiornika