kasias
Zainteresowany

|
 |
« : Sierpień 23, 2010, 19:46:38 » |
|
Czy fIltr rowniez napowietrza wode? Bo ja przy moim filtrze czytalam, ze wzbogaca on wode w tlen, ale nie wiem czy to jest wystarczajace? Mam rozniez watpliwosci jak powinien byc ustawiony filtr, by lepiej dzialal, caly od woda, czy tylko czesciowo no i ktora koncowka jest lepsza do niego... Akwarium 64l, filtr wewnetrzny aquabqll 60 firmy EHEIM
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2010, 19:49:18 wysłane przez kasias »
|
|
|
|
|
|
przemok96
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 23, 2010, 19:52:01 » |
|
Filtr ma być cały pod wodą, a powietrze pobiera on przez taką przeźroczystą rurkę, który później wypuszcza. W instrukcji powinno być napisane jak regulować ilość wpuszczanego powietrza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasias
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 23, 2010, 20:01:10 » |
|
Tak, ale w instrukcji sa 3 sposoby umieszczania filtru i dwie koncowki z ta rurka o ktorej pisales i z taka rura i kilkoma dziurkami. Czyli jak mam podlaczony z ta rurka przezroczysta co ma tylko jedno wyjscie to filtr ma byc w wodzie, a przezroczysta rurke ma wystawac ponad wode? A babelki maja isc czy nie? Bo jak ida, to cale akwarium sie rusza i halasuje troszke...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 23, 2010, 20:07:39 » |
|
Ta rurka z dziurkami to deszczownia. Montuje się ją na wylocie filtra i umieszcza kilka cm pod powierzchnią wody tak ustawiając te dziurki aby pod lekkim kątem muskały taflę wody robiąc na niej delikatne zmarszczki. Napowietrzanie ciche i bardzo skuteczne. Poza tym jak ci pisałam w innym poście jak dla mnie ten filtr jest ciut za mały na 60 l akwarium.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2010, 20:12:36 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
kasias
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 23, 2010, 20:09:40 » |
|
To co lepiej zainstalowac ta deszczownie czy ta zwykla rurke?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 23, 2010, 20:10:16 » |
|
Deszczownie.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
kasias
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 23, 2010, 20:23:37 » |
|
I jak juz tak zobilam z deszczownia jak napisala mi Emi to mam ustawic filtr na jaki poziom maksymalny/sredni/niski czy moze cos posredniego jeszcze?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 23, 2010, 21:17:31 » |
|
Biorąc pod uwagę, że twój filtr jest na styk do litrażu to maksymalny.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|