milosik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #30 : Styczeń 31, 2009, 00:03:50 » |
|
witam mam pytanie dlaczego ciśnienie w deszczownie spadło  wyczyściłem wszystko skróciłem węzę bo były za długie powiększyłem lekko dziurki w deszczownie na początku było ok a teraz znowu niskie ciśnienie proszę o pomoc `
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
b0rn2bewild
|
 |
« Odpowiedz #31 : Styczeń 31, 2009, 08:12:41 » |
|
A wyczysciles mechanike filtra? powiekszajac dziurki w deszczowni rowniez obnizasz cisnienie. Moze zaworek ci ktos przekreca  Moze zle wlozyles wklady w filtrze? opcji jest kilka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milosik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #32 : Styczeń 31, 2009, 20:17:44 » |
|
tak wypucowałem wszystko na początku było dobrze 2 dni zamiast węgla dałem ceramikę gąbki zostawiłem te co były a może wirnik się rozmagnesował tez o tym czytałem tylko nie wiem jak go namagnesować a nawet bez deszczowiny jest małe ciśnienie proszę o pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #33 : Styczeń 31, 2009, 20:25:41 » |
|
Masz zapewne zapchane węże .Kawałek grubszego drutu miedziowego na jego końcu wacik do czyszczenia twarzy (płatki kosmetyczne) Przeczyść ze dwa razy, możesz to zrobić z solą.Na wlot wody do filtra w akwarium nasuń gąbkę gruboziarnistą aby filtr się w środku nie brudził.I tak nie trzeba go czyścic jedynie węże do czasu do czasu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milosik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #34 : Styczeń 31, 2009, 20:27:34 » |
|
węzę sa czyste sprawdzałem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #35 : Styczeń 31, 2009, 20:45:39 » |
|
No to po kolei Węże mają być wyczyszczone - nie że są czyste wedle Ciebie Zawory-często w nich osadza się brud i się przytykają warto je przeczyścić. Komora wirnik i wirnik - wyciągnąć umyć a głowice wypłukać pod mocnym strumieniem wody (odpinasz prysznica) Deszczownia- wyczyścić wodą z solą i dobrze przepłukać pod ciśnieniem Wkłady i gąbki wypłukać porządnie w wodzie akwariowej a kubeł umyć pod kranem. Wata -usunąć całkowicie.
Wszystko wskazuje że Twój filtr jest sprawny ale gdzieś się zapycha. I pamiętaj o preflitrze. Nie potrzebnie majstrowałeś z deszczownią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milosik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #36 : Styczeń 31, 2009, 22:53:36 » |
|
już jest wszystko ok wyczyściłem dokładnie węże ale jest kolejny problem jak kupiłem ten filtr to był wadliwy tam gdzie są zamocowane wężyki do tego czarnego plastyka na który pod spodem ma uszczelki 2 okrągłe za luźno to wchodzi i po jakimś czasie woda dostaje się do obudowy i powoli wydobywa się z pod mocowań jednym słowem filtry tetry są do niczego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
b0rn2bewild
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 01, 2009, 08:01:32 » |
|
ja mam filtr tetry i jestem z niego zadowolony nic mi nie cieknie nie szumi cisnienie jest ok 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seboox
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 01, 2009, 09:10:19 » |
|
ja tez mam ten filtr i jak narazie wszystko oki jak co to na gwaracji 3lata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 01, 2009, 09:51:10 » |
|
ja swój oddałem na gwarancję po miesiącu użytkowania czyli pod koniec listopada ubiegłego roku, dostałem go w połowie stycznia tego roku serwisanci wymienili nie tę część co trzeba, obecnie znowu jest na gwarancji i czekam... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milosik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 01, 2009, 13:52:22 » |
|
a co było przyczyną że go oddałeś do serwisu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 01, 2009, 19:29:48 » |
|
zawór zaczął przeciekać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milosik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 01, 2009, 22:35:09 » |
|
u mnie to samo się dzieje jednym słowem te końcówki są źle wykonane do kubełka nie mam zastrzeżeń tylko te zaworki i wlot jest dziadowski
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 02, 2009, 18:54:35 » |
|
tak muszę sie z tobą zgodzić, kubełek jest ok a zaworki zawodzą, mojego kumpla znajomi też mieli ten sam problem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|