Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Niech ktoś poda proszę wymiary Tetra tec ex-700
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Niech ktoś poda proszę wymiary Tetra tec ex-700  (Przeczytany 5229 razy)
tomiusm
Nowy
*

« : Marzec 19, 2009, 22:34:07 »

Konstruuję szafkę dla siebie, w którym będzie ten filtr (jeszcze go nie mam) i chciałbym wiedzieć ile potrzeba miejsca ( głównie wysokość), żeby wszedł spokojnie do środka z zaworami i swobodnym wypuszczeniem węży na zewnątrz przez dziurę. Bez zaworów ma 42 cm wysokości, tyle wiem, ale to za mało.

dzięki
waisss
Zainteresowany
**

Rybka lubi pływać :)

« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2009, 06:52:29 »

www.google.pl
tomiusm
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2009, 11:37:54 »

Sorry, ale ja potrzebuję info z pierwszej ręki od kogoś kto taki filtr ma w domu ( a zakładam, że znajdzie się tu jakiś pomocny człowiek, który to zmierzy w 10 sekund) , a nie z googla.
I następnym razem proszę nie zaśmiecaj wątków takimi postami, jak ten wyżej. Nie wnoszą nic, tylko drażnią.
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2009, 11:52:32 »

Poszukać trzeba sobie:
Dane techniczne:

TetraTec Model EX700
Przepływ wody - 700l/h
Właściwy rozmiar zbiornika - 100-250l
Pojemność filtra - 6,6l
Ilość wkładów filtracyjnych - 4 szt.
Moc - 13W
Wysokość filtra - 43 cm
Szerokość filtra - 21 cm
Długość filtra - 21 cm

Info ze strony http://www.coralbio.pl/index.php?p4501,tetratec-ex-700-filtr-zewnetrzny

Znalezienie tych informacji zajęło mi około 1 minuty.

tomiusm
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 20, 2009, 18:45:56 »

Jak tak dalej macie mi odpowiadać to dziękuję. Przecież wyraźnie napisałem: jak wysoki jest ten filtr Z ZAWORAMI. Wysokość bez zaworów sam sobie znalazłem, zresztą podałem już w 1 poście. Czytajcie ze zrozumieniem...
Przy robieniu szafki 5 czy 10 cm robi różnicę, więc nie będę jej robił "na oko". 

Do 3 razy sztuka. Może ktoś spróbuje to zmierzyć u siebie w domu?
boggi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 20, 2009, 18:52:45 »

a próbowałeś np. poszukać takiego zestawu na allegro ?
można potem zadać pytanie sprzedającemu , czasami tak robię

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Marzec 20, 2009, 20:42:51 »

45 cm z zaworami obróconymi ku bliższej krawędzi filtra, czy jest inaczej z zaworami obróconymi do środka filtra Ci nie powiem, bo nie mam jak go obrócić ale powinno być to samo, dla bezpieczeństwa przyjmij 46 cm (podane wymiary umożliwią wyprowadzenie rurek)
P.S. zdaje się, że niektórzy nie umieją się obejść bez złośliwości - pozostawmy to bez komentarza...
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 20:53:10 wysłane przez dobraf » Zapisane

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
tomiusm
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Marzec 20, 2009, 21:36:49 »

Dobraf, bardzo ci dziękuję za konkretną odpowiedź. To tylko chciałem wiedzieć. Można zamknąć temat.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: